Onderzoek afgerond: Belgische spelers gokten niet op eigen wedstrijden

De Belgische hockeywereld kan opgelucht ademhalen. In het onderzoek naar het mogelijke online gokgedrag van Belgische spelers bij duels van het nationale team en clubteams heeft de Belgische Kansspelcommissie ‘geen inbreuken op de wetgeving’ vastgesteld. Dat meldt Sporza.be.

De overheidsinstantie, die toeziet op naleving van de wet op de kansspelen, startte afgelopen januari een onderzoek. De Belgische bond (KBHB) meldde dat het ging om wedstrijden waarbij Belgische landen- of clubteams waren betrokken, in de periode van 2015 tot en met het afgelopen WK in India. Van zestien duels stuurde de bond de wedstrijdformulieren naar de Kansspelcommissie.

België hield de adem in, want een maand voordat het nieuws naar buiten kwam, behaalde de Belgische formatie het grootste succes uit de historie door wereldtitel te veroveren. In de finale werd na shoot-outs Nederland verslagen. Drie maanden na de WK-titel is de gokaffaire met een sisser afgelopen.


6 Reacties

 1. robvisser

  Tja, slechts weinigen zullen een andere uitslag hebben verwacht, gezien de waarde die men in België hecht aan het behoud van de WK titel.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   nederlanders zijn slechte verliezers blijkt maar weer...

 2. Eko1001

  Nederland, met Jacques Brinkman voorop, had het vast graag anders gezien. Zijn ze nog geen wereldkampioen. België gewoon wereldkampioen en volledig terecht.

 3. rancoburgzorg

  De bevindingen waren overigens dat vier Belgische spelers gokten op wedstrijden. Alleen waren deze spelers zelf niet actief tijdens deze wedstrijden.

 4. timbakker

  Ik gok 0-0 Belgie win op SO

 5. lize

  hoe kun je nu een speler straffen als hij gokt op een overwinning zijn ze nou helemaal tuurreluur ?


Wat vind jij? Praat mee...