Onnavolgbare Ashley Jackson maakt na drie jaar rentree bij GB

De Engelse middenvelder Ashley Jackson (31) van HGC maakt vrijdagavond in Londen tegen Nederland in de Pro League een opvallende rentree in het team van Groot-Brittannië. Het is voor de eerste keer sinds de Olympische Spelen van Rio dat de creatieve middenvelder weer in actie komt voor het nationale team. Jackson keert ook niet terug bij HGC en speelt komend seizoen weer in de Engelse competitie.

De wegen van drievoudig olympier Jackson, de ‘David Beckham’ van het Engelse hockey, zijn niet alleen op het veld ondoorgrondelijk. Na drie jaar afwezigheid keerde Jackson deze maand terug bij de Britse ploeg. De speler die al eens stopte met hockeyen om te ijshockeyen, trainde al mee en is door bondscoach Danny Kerry geselecteerd voor de ontmoeting met de Oranje Heren.

‘Ash is pas sinds kort weer bij ons, dus het is goed om te zien hoe hij zijn skills en vaardigheden kan gebruiken voor het team’, vertelde bondscoach Kerry aan de Engelse The Hockey Paper. ‘Maar in deze eerste wedstrijd is het voor Ash belangrijk dat hij begrijpt hoe het huidige team speelt, dus mijn verwachtingen zijn in die zin laag, omdat hij relatief nieuw is met de manier waarop wij spelen.’

Voor de Britten is dit een enorme opsteker. Strafcornerkanon en strateeg Jackson is de absolute held van Groot-Brittannië, hockeyde drie Olympische Spelen en scoorde al 133 goals in 234 interlands. De Britten proberen zich nog te plaatsen voor de Grand Final van de Pro League en daarvoor is een overwinning op Oranje cruciaal. Vorige week wonnen de Britten nog met 1-3 van Oranje.

Ashley Jackson speelde voor het laatst voor GB bij de Olympische Spelen in Rio. Foto: Koen Suyk

Jackson keert terug naar Engeland

Jackson verraste dit seizoen vriend en vijand met een heel goed seizoen bij HGC, waar hij ondanks enige scepsis van de buitenwereld, 21 goals scoorde in de Hoofdklasse en een van de smaakmakers was van de competitie met zijn acties, passes en goals. Mede dankzij de brille van Jackson haalde HGC de play-offs en plaatste het zich voor de Euro Hockey League. De ogen van Jackson lijken nu gericht op de Olympische Spelen van Tokio, zijn vierde Olympische Spelen. Om weer internationaal te hockeyen, gaat Jackson in Engeland hockeyen, bij ‘Old Georgians Hockey’, dat al eerder de Britse keeper George Pinner vastlegde voor het nieuwe seizoen.

Hier vind je de selectie van de Oranje Heren die het vrijdagavond 20:30 (Nederlandse tijd) opneemt tegen Groot-Brittannië in de Pro League. Alleen vervangt Jeroen Hertzberger in Londen aanvaller Bjorn Kellerman, die last heeft van ‘milde overbelasting’.

https://twitter.com/Grassick8/status/1139142569726816256

 

 


3 Reacties

  1. Mark Bouwman

    Mooi dat mede door Paul van Ass Ashley weer spelvreugde heeft en het internationale hockeycircuit Ashley opnieuw kan zien spelen. Good luck.

  2. popov0702

    Off topic, maar waarom geeft de standenmotor geen actuele tussenstanden bij de fih

  3. robbertsmit

    Kan wel janken, wat een enorm gemis in de NL competitie. Zat er natuurlijk aan te komen dat hij ‘een laatste kunstje’ zou willen op de OS in Tokyo en daarvoor moet je nu eenmaal in de UK hockeyen. Zijn corner is in de laatste maanden totaal onschadelijk geworden, maar zijn spelintelligentie, technisch vernuft, efficiency, positionering, passing skills, ogen in de rug, het is allemaal fenomaal. ASHLEY = OUR GOD. De Katwijk Ultras zeiden het al en zij hebben natuurlijk helemaal gelijk. Zij kunnen zich nu nog slechts vasthouden aan hun slogan SEVE = OUR JESUS.


Wat vind jij? Praat mee...