Oranje Dames als nummer 1 naar Rio, Heren blijven 2e

De Internationale Hockey Federatie (FIH) heeft dinsdag de laatste wereldranking voor zowel de heren als de dames bekendgemaakt, naar aanleiding van de Champions Trophy in Londen. Voor Nederland verandert er niets. De Oranje Dames blijven de mondiale nummer 1, ondanks het verlies in de finale tegen ArgentiniëDe mannenploeg van Max Caldas ontbrak in Engeland, maar houdt de 2e plek vast.

Bij de mannen verstevigen de Australiërs de koppositie op de wereldranglijst. De Kookaburras wonnen de Champions Trophy voor de 14e keer en zijn de onbetwiste nummer 1. Ook de laatste plek op het mondiale podium blijft ongewijzigd, Duitsland bezet nog altijd de 3e positie. De grootste stijger op de lijst is India. De Aziaten bereikten verrassend de finale in Londen en klimmen daardoor 2 plekken op de ranking naar de 5e plek, ten koste van België (6e) en Argentinië (7e). Engeland/Groot-Brittannië blijft 4e.

1 Australië
2 Nederland Heren
3 Duitsland
4 Engeland
5 India
6 België
7 Argentinië
8 Nieuw-Zeeland
9 Zuid-Korea
10 Pakistan

Dames

De Oranje Dames wonnen in Londen voor de 4e keer op rij geen toernooi sinds het winnen van de wereldtitel in juni 2014. In december 2014 werd Oranje 3e op de Champions Trophy in Mendoza, de ploeg verloor de EK-finale in augustus 2015 in Londen en pakte de 5e plek op de HWL in Rosario in december 2015. Desalniettemin houdt de ploeg van van Alyson Annan de 1e plek op de FIH-ranking vast.

Argentinië blijft nummer 2 en verkleint het gat met Oranje. Ook Australië (3e) en Nieuw-Zeeland (4e) blijven staan waar ze stonden. Verenigde Staten stijgt van de 7e naar de 5e plek na de bronzen plak op de Champions Trophy.

De ranking heeft geen invloed op het speelschema van de Olympische Spelen, dat al in januari op basis van de ranking destijds was vastgesteld. De volgende ranglijst verschijnt na het toernooi in Rio de Janeiro in augustus.

1 Nederland Dames
2 Argentinië
3 Australië
4 Nieuw-Zeeland
5 Verenigde Staten
6 China
7 Engeland
8 Zuid-Korea
9 Duitsland
10 Japan

1 Reactie

  1. mentheharssema

    👏👏👏👏👏


Wat vind jij? Praat mee...