Oranje Heren laten Champions Trophy definitief schieten

De Champions Trophy voor de heren vindt van 10 tot 17 juni plaats in Londen, bevestigt wereldhockeybond FIH. Nederland is niet van de partij, omdat het toernooi niet goed blijkt te passen in de voorbereiding op Rio. De Oranje Dames komen wel in actie op de Champions Trophy, die meteen volgt op het evenement voor de mannen: van 18 tot 26 juni in Londen.

In de Champions Trophy strijden bij de mannen Australië, België, Duitsland, Engeland, India en Zuid-Korea om de winst. De Nederlandse mannen, die in 2012 zilver en in 2014 nog brons behaalden op de CT, zagen dit jaar af van deelname. Bekijk hier het volledige speelschema van de Champions Trophy.

Londen in plaats van Argentinië

Aanvankelijk was het plan om de Champions Trophy in Argentinië te houden, maar de FIH ging uiteindelijk toch voor Londen. Argentinië is ook van de deelnemerslijst verdwenen. Voorzitter van de FIH Kelly Fairweather: ‘Na de succesvolle Olympische Spelen van 2012 en meer recent het EK weten we dat Engeland dit evenement zal omarmen en er iets moois van zal maken voor de hockeyfans.’

Lees ook

Schema Champions Trophy voor dames bekend


Wat vind jij? Praat mee...