OS dag 3 (m): Belgische mannen ook te sterk voor Duitsland

De Belgische mannen zijn, in tegenstelling tot de Oranje Heren, dit olympische toernooi al vanaf de eerste dag op stoom. Na de 3-1 zege op Oranje in de openingswedstrijd won de ploeg van coach Shane McLeod met dezelfde van Duitsland. In dezelfde poule B won Groot-Brittannië met 3-1 van Canada.

Duitsland – Belgie 1-3 (0-2)

Coen van Bunge was een van de arbiters tijdens dit topduel uit Poule B. De Nederlandse arbiter had bij tijd en wijle de handen flink vol. Met name in het laatste kwart toen Duitsland via een slotoffensief probeerde de wedstrijd toch nog te keren. Verder dan een kiezelharde strafcorner van Marin Häner kwamen de Duitsers niet.

Coen van Bunge keurt een goal van België goed. Foto: FIH/Worldsportpics

België won ook zijn tweede wedstrijd terecht. Grote man aan Belgische kant was het krachtmens Cédric Charlier, die in de vijfde en de zevende minuut al scoorde. Dat was ook de ruststand. Aan het begin van het derde kwart gooide Alexander Hendrickx de wedstrijd in het slot met opnieuw een benutte strafcorner, die hoog in het Duitse doel vloog. Het was alweer de vierde treffer voor het strafcornerkanon van Pinoké.

‘5 Cedric Charlier 0-1
‘7 Cedric Charlier 0-2
’35 Alexander Hendrickx 0-3 (sc)
’51 Martin Häner 1-3 (sc)

Groot-Brittannië – Canada 3-1 (0-0)

Ondanks een doelpunt van bij HIC spelende Floris van Son slaagde Canada er niet in een punt te halen tegen Groot-Brittannië. De volgende tegenstander van Nederland heeft tot nu toe nog geen punt gehaald. Dat moet voor de ploeg, die wordt gecoacht door de Nederlander Pasha Gademan, waarschijnlijk gebeuren tegen Zuid-Afrika of zorgt Canada voor een stunt tegen Nederland?

Groot-Brittannië viert de 1-0 tegen Canada. Foto: FIH/Worldsportpics

Oranje is gewaarschuwd, want Canada speelde een prima wedstrijd tegen Groot-Brittannië. Ondanks een overwicht van de Britten hielden de Canadezen voor de rust hun doel schoon. Liam Ansell brak direct na de rust de ban voor Groot-Brittannië. Sam Ward verdubbelde de voorsprong nog in het derde kwart. De treffer van Van Son in het vierde kwart bracht de spanning terug, maar Ansell maakte vlak voor tijd aan alle onzekerheid voor de Britten een einde.

’33 Liam Ansell 1-0
’41 Sam Ward 2-0 (sc)
’51 Floris van Son 2-1
’57 Liam Ansell 3-1