Pakistan komt met eigen ‘Hockey India League’

Pakistan begint in november een nieuwe competitie waarin de beste spelers ter wereld zouden moeten spelen. Dat heeft de Pakistaanse hockeybond bekendgemaakt. ‘We gaan de beste spelers ter wereld uitnodigen’, zegt Shahbaz Ahmed (archieffoto), secretaris-generaal van de Pakistaanse hockeybond.

Voormalig hockeygrootmacht Pakistan is de laatste jaren flink weggezakt. De Pakistanen hebben geen internationale prijs meer gewonnen sinds het WK in 1994, waarin ze in de finale Nederland versloegen na strafballen. Door de invoering van de Pro Hockey League, zoals de competitie moet gaan heten, hopen de Pakistanen op den duur weer aan te kunnen klampen bij de internationale top.

‘Wij moeten opnieuw gaan bouwen en dat doen we door een competitie te beginnen waarin onze talenten samenspelen met de beste spelers ter wereld. Dit zal hen helpen in hun ontwikkeling’, zegt Shahbaz Ahmed, die in Nederland furore maakte in het shirt van Oranje Zwart.

Nog geen details

De Pakistaanse hockeybond heeft nog geen details bekendgemaakt, zoals de duur van de competitie en de eventuele financiële vergoeding.


Wat vind jij? Praat mee...