Pakistan naar WK dankzij deze vier EK-halvefinalisten

De Oranje Heren wonnen gisteren afgetekend van Oostenrijk en stelden zo de halve finale van het Europees kampioenschap veilig. De Nederlandse zege zal ook in Pakistan gevierd zijn.

Pakistan? Ja, want naast Nederland, maken alleen nog Engeland, Duitsland en België kans op de Europese titel. En die landen zijn reeds geplaatst voor het wereldkampioenschap van 2018 in Bhubaneswar. Dat betekent dat het WK-ticket dat dit toernooi te verdienen viel, naar het hoogst gerangschikte land van de HWL3-toernooien gaat. Pakistan werd zevende in Londen en is de mondiale nummer 14.

De resterende drie WK-deelnemers worden bepaald door de drie nog niet gespeelde continentale kampioenschappen. Indien de winnaar van een continentaal kampioenschap zich reeds geplaatst heeft, wordt het ticket doorgeschoven naar het volgende nog niet geplaatste land dat het hoogst eindigde op de HWL. Dat zijn in volgorde: Frankrijk (16), China (18) en Egypte (19).

Frankrijk lijkt goede papieren te hebben. Het Oceanisch kampioenschap is meestal een prooi voor de Australiërs.

China’s kansen liggen op het Aziatisch kampioenschap, waar ze de hoger gerangschikte landen India, Maleisië, Pakistan, Zuid-Korea en Japan achter zich moeten laten óf moeten hopen dat één van die eerste drie landen dat toernooi wint. Omdat er nog geen enkel Afrikaans land geplaatst is, is het Afrikaans kampioenschap in de praktijk de enige mogelijkheid op plaatsing voor Egypte. Hun voornaamste concurrent in dat toernooi is Zuid-Afrika (15).

Wereldkampioenschap Mannen

24 november – 16 december, Bhubaneswar India

1 Nederland (4) Nr. 1 HWL3 Londen
2 Argentinië (1) Pan-Amerikaans kampioen
3 Engeland (7) Nr. 3 HWL3 Londen
4 Maleisië (12) Nr. 4 HWL3 Londen
5 Canada (11) Nr. 5 HWL3 Londen
6 India (6) Gastland
7 Pakistan (14) Nr. 7 HWL3 Londen
8 België (5) Nr. 1 HWL3 Johannesburg
9 Duitsland (3) Nr. 2 HWL3 Johannesburg
10 Australië (2) Nr. 3 HWL3 Johannesburg
11 Spanje (9) Nr. 4 HWL3 Johannesburg
12 Ierland (10) Nr. 5 HWL3 Johannesburg
13 Nieuw-Zeeland (8) Nr. 6 HWL3 Johannesburg
14
15
16

 


Wat vind jij? Praat mee...