Pakistan speelt drie thuiswedstrijden Pro League in Nederland

Pakistan speelt drie thuiswedstrijden van het eerste seizoen van de Pro League op Nederlandse bodem. Het was eigenlijk de bedoeling dat Pakistan al zijn thuiswedstrijden in Schotland zou spelen, omdat het vanwege veiligheidsredenen niet in eigen land mogelijk is, maar wereldhockeybond FIH heeft geen overeenstemming met de Schotse hockeybond bereikt.

Daarom heeft de FIH de hulp ingeschakeld van andere landen die aan de Pro League meedoen. Naast Nederland speelt Pakistan zijn thuiswedstrijden in Argentinië, België, Engeland en Duitsland. Het gaat om duels van de mannenploeg, de vrouwen doen niet mee aan de Pro League.

In de wedstrijden die op Nederlandse bodem plaatsvinden speelt Pakistan tegen de Oranje Heren (16 juni), Nieuw-Zeeland (20 juni) en Spanje (23 juni). De KNHB is met diverse clubs in gesprek en verwacht binnenkort bekend te maken op welke locaties de wedstrijden worden gespeeld.

Bekijk ook


5 Reacties

 1. robvisser

  Raar dat andere landen daarvoor moeten opdraaien. Misschien moet Pakistan de zaken in eigen land wat beter voor elkaar hebben?

  1. lisahockey200

   Opdraaien nog wel, zo’n ramp is het ook weer niet hoor, sommige mensen zullen het ook vast wel leuk vinden om Pakistan te zien spelen op hun club, ik namelijk wel hoor (en dan de clubs vervolgens ook🍻💸). En er staat dat het niet mogelijk is vanwege veiligheidsredenen.. alsof ze daar veel aan kunnen doen, het is daar al lang onrustig. accepteer het gewoon

 2. robvisser

  @lisahockey200 Daar kunnen ze wel degelijk veel aan doen. Het is gewoon een chaos daar en het kan geen kwaad als ze zich zelf eens verantwoordelijk gaan voelen. Nu helpen anderen hen weer uit de brand, dat schiet niet veel op.

 3. lynnBosman

  Er is daar serieuze terroristische dreiging daar moet je als sporter niet heen willen gaan. Ondanks dat er daar inderdaad totale wanbeleid heerst, lijkt me niet dat de Pakistaanse hockeybond daar schuld aan heeft. Uitsluitsen van Pakistan vind ik ook overdreven (mocht je dat voorstellen) deze topsporters kunnen ook niks aan de situatie doen. Daarbij gebeurt het ook in het voetbal dat landen ontweken worden. Qua kosten zal er heus wel iets geregeld worden. Ik zie het probleem ook echt niet een het is fijn voor de Pakistaanse hockeyers dat ze deel kunnen nemen.

 4. hickey-family

  Er is weinig aan de hand in Pakistan weet ik uit persoonlijke ervaring, kom er een paar keer per jaar - dit is negatieve internationale pers en berichtgeving en beeldvorming. Het afgelopen jaar is er een flinke delegatie Nederlandse ex top hockeyers geweest om lekker te hockeyen en die hebben geen enkel probleem ondervonden - niet gevaarlijker als bijvokrbeeld Turkeye waar IS nu aan het reorganiseren is 😏


Wat vind jij? Praat mee...