Pakistan uit de Pro League vanwege missen eerste drie duels

De hockeyers van Pakistan doen niet mee aan de eerste editie van de Pro League. De Pakistaanse bond liet de internationale hockeyfederatie (FIH) weten wegens ‘onvermijdbare omstandigheden’ niet in staat te zijn de eerste drie duels, tegen Argentinië, Australië en Nieuw-Zeeland, te spelen. De FIH besloot daarop Pakistan uit de competitie te halen.

‘Het is spijtig dat Pakistan nu pas heeft besloten zich terug te trekken. De FIH heeft geen andere optie dan Pakistan te schorsen voor de rest van de competitie’, zegt CEO van Thierry Weil van de hockeyfederatie.

Geen vervanger voor Pakistan

Het afvallen van Pakistan zal vooralsnog geen gevolgen hebben voor de rest van het speelschema. De Pro League gaat verder met acht landen. Komende vrijdag staat het duel tussen de mannen van Spanje en Groot-Brittannië op het programma. Afgelopen zondag ging de Pro league van start met het duel tussen Spanje en België (2-2). De dames slaan zaterdag af met Argentinië-België.


8 Reacties

 1. cmb-koning

  Wat een afgang FIH . Eerst India teruggetrokken en nu last minute Pakistan . Alleen de landen met het meeste geld en potentie blijven over voor deze idiote ProLeague . Een keer maar nooit meer ! Waarom niet een voorronde per hockey werelddeel ,een soort pre championship vervolgt door finale champonship voor de beste 2 per hockey werelddeel , Duurt 2 x 2 weken met een enorme kijkdichtheid en goodwill

 2. robvisser

  Lekker dan, zo laat nog even afmelden. Maar Pakistan was toch al een zorgenkindje, dus het lost ook wel weer toekomstige problemen op. Jammer dat het nu te laat is voor een ander land om er nog bij te komen. Had Pakistan dit eerder gemeld, dan waren er misschien nog mogelijkheden geweest.

 3. Mark Bouwman

  FIH mag wel uitkijken dat ze met dit m.i. kansloze gedrocht niet zelf het Olympische hockeygraf graven. India èn Pakistan er niet bij....dat lijkt me geen goede reclame richting IOC.

  1. just

   Het is wel al zeker dat India in de 2021 editie meedoet

 4. jappiekrekel

  Wat een geklungel.... mag wat kosten die bobo’s.

 5. rancoburgzorg

  Wat een grap! Hopelijk trekt ook ons land zich terug. Dan blijft er niets meer over van dit flopcircus. En hopelijk komt de nationale bond eens met een goed plan om de Hoofdklasse verder uit te bouwen en te versterken ipv zich door de FIH te laten chanteren.

 6. patrick-kl

  Dit is echt veel te laat. Hier kunnen we niks mee

 7. mickh

  Wat een enorm slecht verhaal is dit; de Olympische status moet behouden blijven en India en Pakistan zijn afwezig. Ogenschijnlijk wanbeleid van FIH, dit hadden ze moeten EN kunnen voorkomen. Oh Rob, als je denkt dat de afwezigheid van deze landen toekomstige problemen `oplost` in plaats van dat ze het wereldwijde hockey schade toebrengen, dan ga ik me serieus afvragen of je besef van de (sport)wereld verder reikt dan je `eigen oranje straatje`. Ik meen me overigens te herinneren dat er volgens jou in het geheel geen sprake was van het eventueel afvoeren van hockey van de Olympische kalender, wel, dat lijkt me nu dan achterhaald.


Wat vind jij? Praat mee...