Paumen, Fürste en Richardson-Walsh opgenomen in EHF ‘Hall of Fame’

De Europese hockeyfederatie, de EHF, maakte zaterdag de nieuwe gezichten van de ‘Hall of Fame’ bekend. EHF-president Marijke Fleuren vertelde in de rust van de damesfinale op het EK dat Maartje Paumen, Moritz Fürste en Kate Richardson-Walsh worden opgenomen in de Hall of Fame van de EHF.

De organisatie bracht een longlist van 62 Europese spelers terug tot tien genomineerden. Onder die tien genomineerden zaten liefst drie Nederlandse speelsters: Naomi van As, Ellen Hoog en Maartje Paumen. Door stemming is Paumen samen met de Duitse Fürste en de Britse Kate Richardson-Walsh gekozen tot de erelijst. Tijdens rust van de EK-finale België – Nederland kreeg het drietal een onderscheiding uitgereikt van EFH-president Marijke Fleuren, vergezeld door Teun de Nooijer, Santi Freixa en Pol Amat..

Richardson-Walsh kwam zeventien jaar, waarvan dertien jaar als aanvoerder, uit voor Engeland en Groot-Brittannië. Daarin kwam zij tot 375 interlands. Zij sloot haar imposante carrière met veertien medailles, maar nog geen goud af in Rio de Janeiro met de olympische titel.

Fürste is dubbel olympisch kampioen en tweevoudig Europees kampioen. Hij kwam tot 283 interlands op het veld en in de zaal.

Paumen was natuurlijk jarenlang aanvoerder van het Nederlands elftal, speelde elf jaar in Oranje en won twee keer zowel het WK als de Spelen en zelfs drie keer het EK (2005, 2009, 2011). Ze maakte 195 goals in 235 interlands én ze is de olympisch topscorer aller tijden.

Sinds 2013 wordt om de twee jaar een aantal gestopte internationals opgenomen in de zogenaamde Hall of Fame. De Hall of Fame is een verzameling van hockeyers die veel voor de sport hebben betekend en als voorbeeld voor alle hockeyers fungeren. Paumen, Fürste en Richardson-Walsh uit 2017 voegen zich bij grote namen als Teun de Nooijer, Santi Freixa, Pol Amat, Natascha Keller en Nikki Symmons.

Alle genomineerden met een korte biografie van de EHF

Naomi van As
Ellen Hoog
Maartje Paumen

Tina Bachmann (Duitsland)
Yvonne Frank (Duitsland)
Moritz Fürste (Duitsland)
Christopher Zeller (Duitsland)

Kate Richardson-Walsh (Engeland)

Jérôme Truyens (België)
Charlotte de Vos (België)


Wat vind jij? Praat mee...