Peillat schiet Argentijnen naar finale. Marijne trots op India.

Eén momentje had het Argentijnse strafcornerfenomeen Gonzalo Peillat in de halve finale van de HWL Final in India nodig om beslissend te zijn. En dat in de ‘moeilijke’ stuitercirkel, in een enorme hoosbui die normaal hockeyen vrijwel onmogelijk maakte. De stick van Peillat torste liters water mee, maar de bal ging snoeihard in de hoek. 1-0. Daarna hockeyden de Argentijnen het sluw uit, zoals zij daarin gespecialiseerd zijn. Thuisland India moet zondag de troostfinale spelen.

In de tweede helft drong India wel aan. De hoge bal werd continu gespeeld door beide teams om het natte veld te omzeilen. India vocht voor wat het waard was en creëerde ook kansen, maar kon de sterke veteraan Juan Vivaldi (38) niet passeren.

Gonzalo Peillat is wederom de Argentijnse held. Foto: Koen Suyk

Het thuispubliek bleef achter de ploeg staan, maar India kreeg de bal er niet in bij Argentinië, onder andere ook door goed verdedigingswerk van Peillat. Hij en zijn teamgenoten verdedigden als één blok, waar moeilijk doorheen te komen was. Zondag spelen de Zuid-Amerikanen de finale tegen Duitsland of Australië.

India-coach Sjoerd Marijne keek niet eens heel treurig na de wedstrijd. Voor de camera reageerde hij stoïcijns. ‘Wat moet je verwachten op zo’n veld? Je moet je gewoon proberen aan te passen. Dat doen beide teams. We maken één foutje en dat is cruciaal.  Verder hebben we het goed gedaan.  Het is jammer dat we niet echt ons spel hebben kunnen spelen en hebben kunnen laten zien wie de beste ploeg is. Maar ik ben wel heel trots op het team.’

Argentinië-India 1-0 (1-0)
’17 Gonzalo Peillat (sc)

 


2 Reacties

  1. JannekeThierens

    Zuid Amerikanen spelen de finale tegen Duitsland of Argentinie? Australië bedoelen jullie :)

    1. frank-hagemans

      Dat is dus nog maar de vraag, Janneke. Dit tournooi kende al vele verrassingen, ha, ha


Wat vind jij? Praat mee...