Pro League: Alix Gerniers bezorgt België zege met hattrick

Alix Gerniers, de aanvalster van Gent, heeft België zondag met drie rake strafcorners de overwinning bezorgd tegen China. De Red Panthers wonnen het FIH Pro League-duel uiteindelijk met 3-1. China speelt woensdag op Kampong in Utrecht tegen de Oranje Dames.

Gerniers was na afloop zeer verguld met haar drie treffers die ze scoorde in de 22ste, 36ste en 40ste minuut. ‘Ik heb nooit eerder een hattrick gescoord voor België. Dit is zo cool, maar ik moet ook mijn teamgenoten bedanken. We hebben hard gewerkt aan onze strafcorners. Ik doe mij best om ze te benutten. Ik vind het mooi voor het team dat dit vandaag ook is gelukt.’

België begon op het Royal Uccle Sports Complex in Brussels sterk aan haar eerste thuiswedstrijd in de Pro League. De ploeg van de coach Niels Thijssen kwam op voorsprong uit een strafcorner van Gerniers, die haar backhand onder keepster Ye zag verdwijnen: 1-0. China kwam na die tegenslag sterker opzetten en de Belgen haalden soms ietwat gelukkig de rust met een 1-0 voorsprong.

België: drie overwinningen in vijf wedstrijden

Via een ijzersterk derde kwart liepen de Red Panthers echter uit naar 4-0. Eerste scoorde Ambre Ballenghien, waarna Gerniers nog tweemaal trefzeker was. Daarmee was de wedstrijd gelopen. Dat Meiyu Liang in de 52ste minuut nog tegen scoorde (4-1), was nog slechts interessant voor de statistieken.

Voor België was dit al de derde overwinning in vijf wedstrijden in de Pro League. Een sterke start voor de ploeg met de laagste raking op de wereldranglijst van alle dames Pro League-ploegen: dertiende.