Pro League: Argentinië en Duitsland verdelen overwinningen

Terwijl er dit paasweekend in het Wagener Stadion wordt gestreden om de Europese clubtitel speelden Argentinië en Duitsland hun wedstrijden voor de Pro League. Zowel de heren als de dames van Duitsland traden aan zonder de internationals van de clubteams die in het Amsterdamse Bos actief waren. In het Argentijnse Cenard dolven de Argentijnse heren het onderspit, maar wonnen Las Leonas hun wedstrijd.

Het duel tussen de Argentijnse en Duitse dames kende in de eerste twee kwarten nauwelijks hoogtepunten. Na rust werd het spel beter. Duitsland had in het derde kwart geluk dat de scheidsrechter geen voordeel gaf aan Argentinië, want de backhand van Delfino Merino was raak geweest.

In het laatste kwart deed Duitsland met succes een beroep op de videoscheidsrechter. Charlotte Stapenhorst was op haar stick geslagen. Nike Lorenz schoot de toegekende strafbal hoog over het Argentijnse doel. Daarna kregen beide teams nog strafcorners te nemen, maar er werd niet gescoord.

In de shootout-serie miste Duitsland de eerste drie pogingen, daarna faalde Argentinië twee keer op rij waarna Merino het duel in Argentijns voordeel besliste.

Argentinië*-Duitsland 0-0

*Argentinië wint na shoot-outs 3-2

Agustina Albertarrio van Argentinië aan de bal tijdens het Pro League-duel tegen Duitsland. Foto: FIH/Rodrigo Jaramillo

Bekijk de stand van zaken in de Pro League voor dames

Staib schiet Duitsland naar winst

Eerder op de dag waren de Duitse heren met 3-2 te sterk voor Argentinië in een wedstrijd waarin vier groene en twee gele kaarten werden getrokken.

Halverwege het eerste kwart kwam Duitsland op voorsprong. Uit een strafcorner scoorde Christopher Rühr. Ook de Argentijnse gelijkmaker vier minuten later viel uit een corner. Jose Tolini pushte vanaf kopcirkel raak. Dat deed hij ook vlak na rust. Dat was eveneens een gelijkmaker, nadat tegen het einde van het tweede kwart debutant Luis Gill, een van de vier nieuwelingen, Duitsland op een 1-2 voorsprong had gezet.

In het laatste kwart profiteerde Duitsland optimaal van een overtalsituatie. Terwijl Argentinië met tien man kwam te staan na geel voor Nicolas Keenan zette Constatin Staib Duitsland voor de derde keer op voorsprong. Dit keer slaagde Argentinië er niet in om de achterstand ongedaan te maken ondanks een numerieke meerderheid na een gele kaart voor Rühr vlak voor het eindsignaal.

Argentinië-Duitsland 2-3 (1-2)

8. Christopher Rühr 0-1 (sc)
12. Jose Tolini 1-1 (sc)
29. Luis Gill 1-2
32. Jose Tolini 2-2 (sc)
56. Constatin Staib 2-3

Bekijk de stand van zaken in de Pro League voor heren


3 Reacties

  1. RobV

    Las Leonas hebben moeite met scoren. Ze kregen trouwens ook niet veel kansen tegen dit Duitsland dat door de afwezigheid van speelsters van Club an der Alster toch wel behoorlijk was verzwakt. Negatieve hoofdrol voor Nike Lorenz die een strafbal miste en in de shootout-serie faalde. De arbitrage leek enigszins partijdig, op de hand van Argentinië.

  2. lynnBosman

    @RobV: ik heb het niet gezien, maar ik heb inderdaad wel kritieken gelezen op de Argentijnse scheidsrechters die in het voordeel van Argentinië floten. Toch kan ik het mij wel voorstellen dat zij meegaan met de Argentijnse passie, daar waar Nederlanders vooral de schijn niet tegen willen krijgen. Belgische en Nederlandse scheidsrechters zijn hier een goede oplossing gebleken. Duitsland miste inderdaad veel voor hen belangrijke speelsters en Janne MW deed geloof ik ook nog niet mee. Argentinië miste Barrinuevo (positief getest). De veteranen D'Elia, Luchetti en Maccari zaten geloof ik ook niet in de selectie, maar ik vond niet als ik naar de namen keek van Argentinië dat zij met een verzwakte selectie speelden. Duitsland wel.

  3. RobV

    @lynnBosman Klopt, JMW deed ook niet mee naast de genoemde anderen. Het was op hetzelfde complex waar Oranje eerder ook speelde, alleen nu waren er geen tribunes geplaatst. De referees deden idd weinig moeite om de schijn van partijdigheid te vermijden. In de tweede helft was Duitsland eigenlijk beter en ze hadden kunnen winnen als Nike Lorenz de bal niet in een baan om de aarde had geslagen bij die strafbal. Bizarre misser.


Wat vind jij? Praat mee...