Pro League: Australische vrouwen en mannen winnen

De vrouwen van Australië speelden zaterdag alweer hun zesde wedstrijd in de FIH Pro League. Tegen de Verenigde Staten kwamen ze in Sydney in het eerste kwart met 0-1 achter, maar wonnen ze toch met 2-1.

Het waren Danielle Grega (Verenigde Staten), Jodie Kenny en Mariah Williams (Australië) die de doelpunten maakten. In de strijd om de koppositie was de overwinning belangrijk voor Australië, dat nu veertien punten uit zes duels heeft. Nederland staat op negen uit vier en speelt zondag uit tegen China.

Mannen

Bij de mannen won Australië in Sydney met 2-1 van Spanje door goals van Lachlan Sharp en Daniel Beale. Namens de Spanjaarden scoorde Pau Quemada. Australië doet mee om de koppositie en heeft nu tien punten uit vijf duels. Spanje doet het minder goed en staat op vier uit vier.


5 Reacties

 1. robvisser

  De Australische dames hebben nu 14 punten uit zes duels en eigenlijk is dat meer dan dat ze op basis van hun veldspel verdienen. Tegen Duitsland waren ze de mindere ploeg en tegen een niet goed ingespeeld en verzwakt Oranje behaalden ze een gelukkige winst. De VS lijkt de zwakste ploeg van de poule. Je vraagt je af hoe Argentinië er thuis gelijk tegen heeft kunnen spelen.

 2. rancoburgzorg

  De Australische dames trokken een kleine 2.000 toeschouwers. Hockey Australia slaagt er niet in om een klein stadion vol te krijgen. Dat is zorgelijk, temeer omdat het hockey in Australie al jaren op zijn retour is. Geen serieuze thuis-competitie en weinig belangstelling voor internationale wedstrijden. Geen tv coverage op het open net. Maar het meest schokkende is nog wel dat een fenomeen als Anna Flanagan sinds een week is gestopt. 27 jaar. Zo triest. Vertelt. Het. Verhaal.

 3. robvisser

  @rancoburgzorg Viel mij ook op dat er weinig mensen zaten. In beeld althans, want de camera's staan gepositioneerd op een dichtbevolkte hoofdtribune die je eigenlijk niet te zien krijgt. Wat Anna Flanagan betreft, dat is het verhaal van iemand die niet haar hoofd bij het hockey heeft kunnen houden en gaandeweg spraken haar looks meer tot de verbeelding dan haar spel. Het hockey werd bijzaak voor haar en ze leek te genieten van alle aandacht rond haar persoon. Daarnaast beging ze misstappen buiten het hockey om en toen was het voor de Australische bond einde verhaal. Ik denk dus niet dat het illustratief is voor de teloorgang van het Australische hockey.

 4. luchtisblauwgrasisgroen

  Jamie Dwyer had ook al getweet dat het aantal toeschouwers tegen viel. Ik hoop dat de hockeyers bij de FIH aan de bel de trekken dat de Pro League niet werkt...

 5. rancoburgzorg

  @RobV Krijg bericht van een hockeyfan uit Australie dat de dameswedstrijd AUS - VS in Australie zelf niet eens op betaaltelevisie is geweest. Dat heet daar KAYO, en die besloten niet te broadcasten. Op het eigen FIH kanaal zat voor Australiers een geo-block.


Wat vind jij? Praat mee...