Pro League: Belgen herstellen zich met zege op Argentinië (2-4)

De Belgische mannen hebben zich zaterdagavond hersteld van het gelijke spel in de openingswedstrijd tegen Spanje (2-2) door in Argentinië van de regerend olympische kampioen te winnen. De wereldkampioen was het gehele duel de sterkere ploeg en stapte met een 2-4.

De gevierde man aan de kant van de Belgen van Tom Boon, die tweemaal doel trof. Hij was verantwoordelijk voor de 0-1 en de 1-4. De eerste treffer viel al na drie minuten spelen. De Argentijnen maakten in het tweede kwart gelijk via Pedro Ibarra. Van het derde kwart gaf België nog wat meer gas en liep via Boccard en Plennevaux uit naar 1-3. Nadat Boon de 1-4 had gemaakt, was de wedstrijd gespeeld. Voor de statistieken maakte Lucas Martinez er in de slotfase nog 2-4 van.

De Argentijnse dames vieren feest voor een dolenthousiast publiek. Foto: FIH/Getty Images

Argentijnse dames winnen wel van België

In een volgepakt stadion in het Argentijnse Cordoba wonnen een paar uur daarvoor de Argentijnse dames wel van hun Belgische opponent: 2-0. Een overwinning die de Argentijnse formatie aan haar stand ook verplicht was. De doelpunten voor de thuisclub werden gemaakt door Julietta Jankunas (in de 12de minuut) en Luchetti Rosario, in de 42ste minuut uit een strafcorner.

Belgen naar Nieuw-Zeeland

De Belgische ploegen vliegen vanuit Argentinië nu naar Nieuw-Zeeland waar ze vrijdag tegen de Black Sticks spelen. De Nederlandse teams spelen vannacht tegen Nieuw-Zeeland. De mannen om 2.30 uur en de vrouwen om 4.30 uur. Beide duels zijn live te zien bij Ziggo Sport. Hockey.nl is in Nieuw-Zeeland en doet ook verslag van de duels. Bekijk na afloop de wedstrijdverhalen en de reacties.