Pro League: Belgische dames stunten tegen NZ, mannen shoot-outs

De Belgische damesploeg heeft vrijdagmorgen voor een flinke stunt gezorgd door in de FIH Pro League in en tegen Nieuw-Zeeland met 0-1 te winnen. De winnende treffer werd in de slotminuut gemaakt door Jill Boon.

Nieuw-Zeeland, de nummer zes van de wereld, was op voorhand favoriet tegen de nummer dertien van de wereldranglijst. Maar de Belgen, die vorige week ondanks het 2-0 verlies ook al goed tegenstand boden tegen Argentinië, toonden zich een uitstekende opponent en hadden over de hele wedstrijd gezien zelfs meer balbezit.

Nieuw-Zeeland kreeg wel een stuk meer corners (zeven tegen een), maar wist er daarvan niet een te verzilveren. Zo was de ene treffer van Jill Boon, oud-speelster van Oranje-Rood, in de 59ste minuut voldoende voor de Belgische winst. Nieuw-Zeeland dat vorige week de eerste wedstrijd van de Pro League in eigen huis ook al met dezelfde cijfers van Nederland verloor, staat nu onderaan in de stand.

Belgische mannen

Opnieuw shoot-outs voor de Belgische mannen, net zoals in hun openingswedstrijd tegen Spanje. Ditmaal tegen Nieuw-Zeeland. De ploeg stond na drie kwartier spelen met een 4-2 stand op een ruime voorsprong, maar de Black Sticks scoorden twee keer binnen een minuut, in het laatste kwart terug.

Met shoot-outs grepen de Belgen nu wel een bonuspunt. Tegen Spanje lukte dat niet, toen werden alle shoot-outs gemist. Beide ploegen wisselden van goalie, maar dat hielp het thuisland niet. De Belgen maakten er vier en dat was voldoende.

De Belgische mannen hebben al drie wedstrijden gespeeld in de Pro League. Van Argentinië werd gewonnen in Cordoba. Het openingsduel tegen Spanje eindigde na een 2-2 ook in (verloren) shoot-outs.