Pro League: Boon op schot voor België, nederlaag China

Zowel de Belgische heren als dames hebben dinsdag hun Pro League-wedstrijden met winst afgesloten. De olympisch en wereldkampioen had in Antwerpen geen kind aan Zuid-Afrika (5-0) en de Red Panthers waren met 3-1 te sterk voor China.

Tom Boon was de grote man aan de kant van de Red Lions, bij wie Alexander Hendrickx en Arthur van Doren terugkeerden in de ploeg. Met zijn drie doelpunten had hij een groot aandeel in de ruime zege op de hekkensluiter van de Pro League. De voormalige speler van Bloemendaal tilde met zijn treffers zijn seizoentotaal op naar tien doelpunten. Al deze goals maakte hij in de afgelopen vijf wedstrijden van de landencompetitie.

Het was voor de ploeg van bondscoach Michel van den Heuvel de vierde overwinning op rij en de zesde driepunter in tien duels waardoor de Red Lions naar de vijfde plek op de ranglijst stegen.

Nicolas de Kerpel in actie voor België tegen Zuid-Afrika tijdens de Pro League in Antwerpen. Foto: FIH

Red Panthers

De Belgische dames boekten hun tweede zege op rij na een reeks van vier nederlagen. De overwinning leek vooraf niet vanzelfsprekend want China, met Alyson Annan aan het roer, verraste de afgelopen weken met goede resultaten tegen Engeland en Spanje.

Dit keer bleef een Chinese verrassing uit. De ploeg van bondscoach Raoul Ehren legde de basis voor de overwinning in het laatste deel van het eerste kwart. In een tijdsbestek van twee minuten scoorden Charlotte Englebert en Alexia ’t Serstevens voor de Red Panthers. Michelle Struijk maakte er in het derde kwart 3-0 van, waarna Ying Zhang vlak voor tijd uit een strafcorner nog tegen scoorde.

Vandaag sluiten zowel de Lions als de Panthers in Antwerpen hun tweeluik met Zuid-Afrika en China af.

Bondscoach Alyson Annan van China tijdens de Pro League-wedstrijd in Antwerpen tegen België. Foto: FIH

Bekijk de stand van zaken in de FIH Pro League Heren

Vreugde bij Charlotte Englebert na haar doelpunt voor België tegen China in de Pro League-wedstrijd in Antwerpen. Foto: FIH