Pro League: Britse ploeg pakt bonuspunt na gelijkspel tegen USA

De dames van Groot-Brittannië hebben zaterdag in de FIH Pro League twee punten overgehouden aan het treffen met de Verenigde Staten in Londen. Na zestig minuten spelen op het Lee Valley Hockey & Tennis Centre in London was de eindstand 1-1. De thuisploeg nam vervolgens de schoot-outs beter.

Op het winderige sportpark in Londen had Groot-Brittannië, nog altijd de regerend olympisch kampioen, het knap lastig tegen de ploeg van de Nederlandse coach Janneke Schopman. Bij de wedstrijd in Amerika wonnen de Britten nog relatief eenvoudig met 3-1, maar nu duurde het tot vlak voor rust voordat Giselle Ansley de thuisploeg op voorsprong zette. In het derde kwart maakte Amerika echter gelijk via Lauren Moyer: 1-1.

In de noodzakelijke shoot-outs was er bij Groot-Brittannie een hoofdrol voor reserve-keepster Amy Tennant. Zij verving eerste keepster Sabbie Heesh (SCHC-goalie Maddy Hinch heeft tijdelijk bedankt voor de nationale ploeg) en pakte liefst vier van de vijf Amerikaanse shoot-outs. De Britse formatie scoorde twee keer, waardoor zij het bonuspunt mocht opstrijken.