Pro League: Britse ploegen succesvol in Nieuw-Zeeland

De Britse dames en heren hebben een succesvol weekend in de Pro League achter de rug. De prestigieuze landencompetitie werd dit weekend hervat in het Nieuw-Zeelandse Christchurch. In het mini-toernooi wonnen de Britse ploegen elk hun beide wedstrijden tegen Australië en Nieuw-Zeeland.

Het waren voor de Britse dames de eerste punten van het seizoen. De ploeg van bondscoach Katie Glynn was met nul punten uit vier Pro League-wedstrijden naar de andere kant van de wereld afgereisd. December vorig jaar gingen de confrontaties met Argentinië en Nederland verloren. Bovendien scoorde de ploeg in die vier duels slechts één keer.

Eerste zege Britse dames

Afgelopen zaterdag werd Australië, de nummer drie van het afgelopen WK, in het Nga Puna Wai Hockey Stadium in Christchurch aan de zegekar gebonden. Een rake strafcorner van Giselle Ansley in de dertiende minuut was voldoende voor de eerste zege van de Britse dames.

Een dag later volgde de tweede driepunter van het Pro League-seizoen na de 2-0 zege op Nieuw-Zeeland. Beide treffers kwamen op naam van Tess Howard. De 24-jarige middenvelder verzuimde in het vierde kwart haar hattrick te voltooien. De Nieuw-Zeelandse keepster Grace O’Hanlon keerde de strafbal.

De Britse dames nemen het op tegen Nieuw-Zeeland tijdens de Pro League in Christchurch. Foto: FIH/Simon Watts

Twee zeges op rij

De Britse heren rekenden in hun eerste wedstrijd in Christchurch af met Nieuw-Zeeland. Het werd 5-2. De basis voor de overwinning werd al voor rust gelegd. Met een stand van 4-1 na twee kwarten kwam de overwinning voor de ploeg van Paul Revington niet meer in gevaar.

Tegen Australië moesten de Britten een 1-0 achterstand wegpoetsen. Vier minuten na de openingsgoal van Ky Willott maakte Sam Ward uit een strafcorner gelijk, waarna Lee Morton in het tweede kwart de eindstand al op het bord zette.

Groot-Brittannië, Australië en Nieuw-Zeeland spelen deze week nog een keer tegen elkaar in Christchurch.