Pro League: Caldas boekt eerste zege met Spanje

Bondscoach Max Caldas heeft met de Spaanse heren de eerste overwinning in de Pro League geboekt. India werd zondag in Bhubaneswar met 5-3 verslagen. Ook de Spaanse dames pakten zondag de eerste driepunter in de landencompetitie door India met 4-3 te verslaan. Een dag eerder won India beide confrontaties met de Spaanse teams.

Alle vier de wedstrijden werden in een leeg Kalinga Stadium gespeeld. Vanwege de geldende coronamaatregelen in India was besloten geen publiek toe te laten bij de eerste thuisduels van de nationale ploeg in de Pro League.

4-1 voorsprong weggegeven

De Spaanse heren leken zaterdag al goed op weg om de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Mede dankzij een hattrick van Marc Miralles koesterden de Spanjaarden halverwege het derde kwart een 4-1 voorsprong. Nog voor het einde van dat voorlaatste kwart had India de achterstand verkleind tot 4-3, waarna in het laatste kwartier India alsnog de zege greep door een rake strafbal van Harmanpreet Sigh vijf seconden voor het eindsignaal.

Fel duel om de bal tijdens de Pro League-wedstrijd tussen India en Spanje in Bhubaneswar. Foto: FIH

Een dag later slaagde de ploeg van bondscoach Caldas er wel in om de overwinning over de streep te trekken. Het was, net als een dag eerder, een doelpuntrijke wedstrijd die Spanje met 5-3 won mede dankzij twee treffers van Pepe Cunill.

Net als de Spaanse heren gingen ook de Spaanse dames in hun eerste wedstrijd tegen India onderuit. De Indiase ploeg, onder leiding van Janneke Schopman, boekte de derde zege op rij in de Pro League door met 2-1 te winnen. De beslissende treffer kwam negen minuten voor tijd van de stick van Neha.

Beslissing vlak voor tijd

Een dag later viel in de tweede ontmoeting de beslissing ook vlak voor tijd. Met een rake klap uit een strafcorner bezorgde Xantal Gine de Spaanse ploeg de eerste overwinning en daarmee de eerste nederlaag voor India in de Pro League. Spanje had het duel al eerder kunnen beslissen. In het derde kwart verzuimde Laura Barrios de Spaansen op 4-2 te zetten. Haar inzet vanaf de strafbalstip werd gekeerd door keepster Savita.

Vreugde bij Spanje na de winnende treffer tijdens de Pro League-wedstrijd tegen India. Foto: FIH