Pro League (D): Australië viert rentree met vijf punten

De Australische dames zijn het Pro League-seizoen goed begonnen. De nummer drie van het WK versloeg in Sydney Duitsland (3-0) en pakte een bonuspunt tegen China (1-1) dat na shoot-outs werd verslagen.

Na drie jaar keerde de prestigieuze landencompetitie terug in Australië. Vanwege de coronapandemie kwamen de Hockeyroos de afgelopen twee seizoenen niet in actie in de Pro League.

Onder tropische omstandigheden in Sydney, het kwik steeg richting de veertig graden, opende Australië het Pro League-drieluik met een wedstrijd tegen China. Het was een weerzien van de Australische bondscoach Katrina Powell met Alyson Annan, de Chinese bondscoach. Als teamgenoten veroverden ze in 2000 olympisch goud met de Hockeyroos.

Het duel in de FIH Pro League tussen Australië en China in Sydney. Foto: FIH

Eerste duel sinds 187 dagen

In de eerste wedstrijd voor Australië sinds 187 dagen kwam China halverwege het tweede kwart op voorsprong via Xindan Zhang. Nog voor rust maakte Rosie Malone gelijk. Die stand bleef de rest van het duel op het bord staan. In de shoot-outserie onderscheidde keepster Jocelyn Bartram zich door twee Chinese pogingen te redden, waarna Grace Stewart het bonuspunt voor Australië veiligstelde.

De dag later dolf de Chinese ploeg in de reguliere speeltijd het onderspit tegen de Duitsers: 2-1. Nike Lorenz speelde met een doelpunt en een assist op goal van Jette Fleschütz een belangrijke rol in de eerste zege van Die Danas tijdens de Pro League in reguliere speeltijd.

Ruime zege

Het eerste deel van het drieluik werd afgesloten met een 3-0 zege van Australië op Duitsland. Het was een herhaling van de troostfinale van het WK vorig jaar zomer in Terrassa. Twee doelpunten van Rosie Malone binnen zestig seconden legden de basis voor de overwinning van de Hockeyroos.

De andere treffer kwam op naam van Grace Stewart, die de bal in het lege doel kon schuiven nadat bondscoach Valentin Altenburg als onderdeel van een Duits slotoffensief keepster Nathalie Kubalski naar de kant had gehaald voor een extra veldspeelster.

Charlotte Stapenhorst in actie voor Duitsland tegen China tijdens de FIH Pro League in Australië. Foto: FIH


Wat vind jij? Praat mee...