Pro League (D): België twee keer te sterk voor Duitsland

De Belgische dames hebben zich dit weekend gerevancheerd voor de 2-0 nederlaag afgelopen woensdag tegen de Oranje Dames. In Brussel won de ploeg van bondscoach Raoul Ehren beide duels van Duitsland: 1-0 en 3-1.

De Duitse bondscoach Xavier Reckinger had naar het terrein van Royal Uccle een zeer jonge ploeg meegenomen voor de eerste duels van de Pro League van de Danas. De gemiddelde leeftijd bedroeg maar net 22 jaar en liefst zes speelsters maakten hun interlanddebuut: Jule Bleuel, Katharina Kirschbaum, Philin Bolle, Marisa Martin-Pellegrina, Stine Kurz en Lilly Stoffelsma.

Ballenghien beslist duel

Ondanks dat de jonge ploeg redelijk goed voor de dag kwam, pakten de Belgen tot twee keer toe de volle buit. Zaterdag was het verschil kleinst. Een doelpunt was voldoende voor de Belgische zege. Ambre Ballenghien besliste het duel halverwege het vierde kwart door een strafcorner in de linkerbovenhoek te pushen. Op dat moment stond Duitsland in ondertal na een gele kaart even daarvoor voor Nele Arning.

Bondscoach Raoul Ehren won met de Belgische beide duels met Duitsland in de Pro League. Foto: Worldsportpics/FIH

Het onderwerp van gesprek was zaterdag niet de overwinning, maar de reden waarom het duel honderd minuten later begon dan gepland. Een kraan naast een van de doelen bleek gevaarlijk dichtbij bij het veld te staan. Het had nogal wat voeten in de aarde om de kraan weg te halen, waardoor het duel veel later begon. In plaats van 14.00 uur rolde de bal pas om 15.40 uur.

Strafcorner

Op zondag was er geen sprake van dit soort problemen en kon er op het geplande tijdstip worden afgeslagen. Net als in het duel van zaterdag brak de Belgische strafcorner de wedstrijd open. Dit keer was het niet Ballenghien, maar Stephanie Vanden Borre die met twee rake strafcorners de Red Panthers met een 2-0 voorsprong de rust in stuurde.

Ook Duitsland was trefzeker uit de corner. De Duitse debutant Kurz bracht in het derde kwart de spanning terug, maar vlak voor het eindsignaal maakte France de Mot een einde aan alle spanning en boekte België de tweede zege op rij in de Pro League. Duitsland is na twee duels nog puntloos.

België – Duitsland 1-0 (0-0)

52. Ambre Ballenghien (sc) 1-0

Het Pro League-duel tussen België en Duitsland (3-1) in Brussel op het terrein van Royal Uccle. Foto: PHDPH

België – Duitsland 3-1 (2-0)

10. Stephanie Vanden Borre (sc) 1-0
21. Stephanie Vanden Borre (sc) 2-0
40. Stine Kurz (sc) 2-1
59. France de Mot 3-1

Bekijk de stand van zaken in de Pro League Dames


Wat vind jij? Praat mee...