Pro League (D): India eindigt als derde na winst op VS

India heeft haar debuutseizoen in de Pro League afgesloten met een derde plaats achter winnaar Argentinië en Nederland. De ploeg van bondscoach Janneke Schopman moest woensdag minimaal twee punten halen in het tweede duel met de Verenigde Staten. Het werden er uiteindelijk drie na de 4-0 overwinning in Rotterdam.

Net als een dag eerder was India de bovenliggende partij. Maar ook ditmaal duurde het lang voordat de Indiase ploeg de wedstrijd in het slot gooide. Kansen waren er namelijk zat voor India en met name voor Devi Sharmila. Zij liet meerdere mogelijkheden om de score te openen onbenut.

India opent score

Pas in het derde kwart scoorde India de 1-0. De strafcorner van Wereldspeelster van het Jaar Gurjit Kaur belandde via de stick van Katariya Vandana in het doel. Ook daarna bleven de Indiase dames slordig in de afwerking. Navneet Kaur schoot over terwijl de Amerikaanse keepster Kelsey Bing al op de grond en uit positie lag en Navjot Kaur schoot voorlangs.

Amanda Magadan van de Verenigde Staten passeert haar Indiase tegenstandster tijdens de Pro League in Rotterdam. Foto: FIH

De Amerikaanse ploeg, die aanvallend nauwelijks een vuist kon maken, was daarna wel dichtbij de gelijkmaker. Ashley Hoffman, spelend voor HDM, sleepte de bal uit een strafcorner maar net over het doel van Savita.

In het vierde kwart maakte India het verschil. Na goed voorbereidend werk van Sonika op de rechterkant tikte Katariya Vandana de bal in het lege doel. Nauwelijks was de stadionspeaker uitgesproken of de 3-0 stond op het bord via Sonika.

Toch kreeg de Verenigde Staten nog een goede mogelijkheid op een doelpunt. Uit een strafcorner redde keepster Savita tot twee keer toe waarna de bal net naast het Indiase doel werd geschoten.

Ruime zege

Na twee gemiste Amerikaanse corners, zette Kumari Sangita de eindstand op het bord. In eerste instantie stuitte ze op de uitkomende Bing, maar via de stick van een Amerikaanse speelster kwam de bal mooi vrij te liggen voor Sangita: 4-0.

De Pro League-wedstrijd tussen de Verenigde Staten en India in Rotterdam. Foto: FIH

De ruime overwinning en de derde plaats in de Pro League is een goede opsteker voor India in de aanloop naar het WK, dat volgende vrijdag begint. Maar de ploeg van Janneke Schopman zal ook beseffen dat het rendement uit de kansen en strafcorners (2 uit 10 in twee duels) omhoog moet om op het WK een goede prestatie neer te zetten.

Verenigde Staten – India 0-4
39. Katariya Vandana 0-1 (sc)
54. Katariya Vandana 0-2
54. Sonika 0-3
58. Kumari Sangita 0-4

Bekijk de stand van zaken in de FIH Pro League Dames


Wat vind jij? Praat mee...