Pro League: Dubbele winst Engeland op Duitsland

De Engelse dames hebben hun tweede zege geboekt in de Pro League. In Mönchengladbach werd woensdag Duitsland met 4-3 verslagen. Later op de dag stapten ook de Engelse heren als winnaar van het veld na de 1-0 overwinning op de Honamas, hun derde winst in zeven duels.

Met haar twee doelpunten speelde Darcy Bourne een grote rol in de overwinning van de Engelse dames. Ze repareerde na rust niet alleen de 2-1 achterstand, maar scoorde drie minuten voor tijd ook de winnende treffer.

De meeste aandacht ging echter uit naar de 2-3 die van de stick van Tessa Howard kwam. De 22-jarige maakte na 386 dagen haar rentree in de Engelse ploeg na een kruisbandblessure. Naast Howard keerden ook de geroutineerde internationals Hannah Martin (Hurley), Lily Owsley en Flora Peel (beiden HDM) terug in het elftal van bondscoach David Ralph. Giselle Ansley (HGC) is ook aangesloten bij de selectie, maar speelde in de eerste wedstrijd nog niet.

Nike Lorenz (r) in duel met Flora Peel tijdens de Pro League-wedstrijd Duitsland-Engeland in Mönchengladbach. Foto: WorldSportPics/Frank Uijlenbroek

Verdiende nederlaag

De Duitse dames stonden dus met lege handen nadat het twee keer een voorsprong had wegegeven. Bondscoach Valentin Altenburg sprak na afloop van een verdiende nederlaag. ‘We zijn kritisch omdat we het Engeland makkelijk hebben gemaakt om in onze cirkel te komen en doelpunten te maken.’

Ook de Duitse heren moesten het hoofd buigen voor Engeland. Een doelpunt van Nicholas Bandurak tegen het einde van het eerste kwart was voldoende voor de winst in een wedstrijd, die in het laatste kwart werd gekenmerkt door twee gele kaarten, netjes verdeeld over beide ploegen. De Engelse doelman Oliver Payne bleek een sta-in-de-weg voor de Duitse aanvallers en werd daarom niet geheel verrassend uitgeroepen tot ‘Man of the Match’.

Peter Scott (m) wordt belaagd tijdens het Pro League-duel tussen Duitsland en Engeland in Mönchengladbach. Foto: WorldSportPics/Frank Uijlenbroek