Pro League: Duitse heren en dames verslaan Nieuw-Zeeland

De Duitse heren en dames hebben hun eerste overwinning in de Pro League geboekt. De Homanas waren vrijdag in Christchurch met 3-1 te sterk voor Nieuw-Zeeland, nadat Die Danas eerder op de dag al met dezelfde cijfers te sterk waren voor de Black Sticks.

Bij de heren vielen, na een tactisch steekspel in de eerste twee kwarten, de doelpunten pas na rust. Marco Miltkau opende de score na 32 minuten, nadat hij attent reageerde op een rebound van keeper George Enersen na een schot vanaf de cirkelrand van Timm Herzbruch. Mats Grambusch was daarna dichtbij de 0-2, maar zijn tip knalde tegen de lat. De tweede treffer kwam er alsnog nadat Niklas Wellen een strafcornervariant afrondde.

Spanning even terug

Blair Tarrant bracht in het laatste kwart de spanning terug door van dichtbij de 1-2 binnen te tikken. Nieuw-Zeeland zette aan, maar Duitsland wist zich terug te knokken in de wedstrijd en uiteindelijk het duel op slot te gooien. Miltkau was het eindstation na een solo van Florian Fuchs over de linkerkant. Met zijn tweede treffer van het duel bepaalde hij de eindstand op 1-3.

De Duitse dames moesten na veertig seconden al de openingstreffer incasseren. Balverlies van Kira Horn op eigen helft leidde tot de treffer van Amy Robinson. In het tweede kwart bogen Die Danas de achterstand om in een voorsprong.

Duitsland op voorsprong

Charlotte Stapenhorst wipte de bal over de Nieuw-Zeelandse keeper in het doel voor de gelijkmaker, acht minuten later gevolgd door de eerste interlandgoal van Pia Maertens, die de rebound op de strafcorner van Nike Lorenz verzilverde. Na rust besliste Duitsland het duel via Hannah Gablac. Ze benutte een strafcornervariant: 1-3.