Pro League: Groot-Brittannië thuis onderuit tegen China

Groot-Brittannië heeft vrijdag de vijfde nederlaag in de achtste wedstrijd in de Pro League geleden. In de Lee Valley Hockey & Tennis Centre in Londen was China met 2-1 te sterk voor de olympisch kampioen.

Alle doelpunten vielen in het derde kwart. Nadat Tessa Howard 17 seconden na rust de lat had geraakt, kwam China op voorsprong. De Chinese ploeg profiteerde daarbij optimaal van de overtalsituatie. Bovendien had Zixia Ou mazzel dat haar voorzet door Anna Toman in eigen doel werd gewerkt.

Doelpunten

Zes minuten na de openingstreffer maakte Giselle Ansley gelijk uit een strafcorner. De bal ging via de pads van keepster Ye Jiao in het doel. Ook deze stand stond niet lang op het bord. Een tip van Yang Peng uit een strafcorner bezorgde China de drie punten.

Zaterdag komen de Britse mannen in actie tegen Spanje en zullen de Argentijnse mannen en vrouwen het in Buenos Aires opnemen tegen Australië.


2 Reacties

  1. francakh

    Ik vind dat GB toch wel ver aan het wegzakken is, na de OS niets meer van over.

  2. robvisser

    De Engelse dames naderen de ondergrens. Ik vind het de slechtst hockeyende ploeg in de Pro League, al staan ze nog niet helemaal onderaan. Ze missen natuurlijk ook spelers als Alex Danson, Sophie Bray en Maddie Hinch. Misschien zagen die laatste twee het verval al aankomen en doen ze daarom liever niet meer mee.


Wat vind jij? Praat mee...