Pro League (H): Argentinië geduchte kandidaat voor finaleronde

De Argentijnse hockeymannen zijn nog volop in de race voor de Grand Final van de Pro League. De ploeg van bondscoach German Orozco won in Madrid met 2-3 van Spanje en klopt daardoor nadrukkelijk op de deur van de finaleronde van het prestigieuze toernooi. 

Argentinië strijdt met Nederland en Groot-Brittannië voor een plek bij de laatste vier. Australië en België zijn reeds geplaatst voor de Grand Final. Komende woensdag staat op Kampong de confrontatie tussen Nederland en Argentinië op het programma.

De Argentijnen knokten zich in Madrid knap terug van een 2-0 achterstand door twee strafcornergoals van Leandro Tolini en een velddoelpunt van Juan Lopez. Voor Spanje waren Ignacio Rodriguez en Pau Quemada trefzeker.

Blake Govers op schot voor Australië

Australië heeft zich in Krefeld gerevancheerd van de 3-2 nederlaag bij Spanje. De mannen van Colin Batch wonnen met 1-2 van de Duitsland, dat is uitgespeeld. Tom Craig opende na 42 minuten de score namens de Kookaburras. Blake Govers verdubbelde met een rake strafcorner tien minuten later de voorsprong. Het was alweer de zesde treffer van de oud-speler van Bloemendaal in de laatste zes Pro League-wedstrijden. Tien minuten voor tijd werd het nog even spannend in Krefeld na de goal van Marco Miltkau, maar de gele kaart van Dan Nguyen gooide roet in het Duitse eten.

Wereldkampioen België was in Antwerpen met 4-0 te sterk voor Nieuw-Zeeland, hekkensluiter in de Pro League. Thomas Briels bracht met twee velddoelpunten binnen een minuut tijd na een klein uur spelen de eindstand op het scorebord. Daarvoor waren Sébastien Dockier en Maxime Plennevaux trefzeker.


5 Reacties

 1. just

  Belgie en Australie zijn al zeker van de finalronde volgende FIH: https://www.fihproleague.com/men/news/fih-pro-league-womens-grand-final-line-up-confirmed-australia-belgium-men-book-tickets-to-amstelveen-showpiece__662

  1. hanhavenga

   Z

 2. Sjoerd Maresch

  Scherp! Ik heb het aangepast.

 3. hanhavenga

  NL heeft nog 1 punt nodig

 4. joostvanmeel

  Duitsland ligt eruit


Wat vind jij? Praat mee...