Pro League (H): Australië nipt te sterk voor Argentinië

Olympisch kampioen Argentinië heeft in Buenos Aires een 2-1 nederlaag geleden tegen Australië. Voor de Kookaburras was het alweer de zevende zege op rij in de Pro League nadat de Australiërs met twee nederlagen waren gestart.

De overwinning voor Australië was niet onterecht. Kijkend naar de statistieken was de ploeg de bovenliggende partij: in balbezit (55 procent), in schoten (11-3), in cirkelpenetraties (20-14) en in strafcorners (4-2).

Australië op 0-1

Vlak voor het einde van het eerste kwart kwamen de Australiërs op voorsprong. Blake Govers pushte raak uit een strafcorner. De score leek vlak voor rust te worden verdubbeld. Jake Whetton liftte de bal over de uitkomende keeper Juan Vivaldi, maar tot teleurstelling van de Kookaburras kwam de paal tegen de paal.

Na rust kwam de 0-2 alsnog op het bord. Corey Weyer rondde prima werk van Lachlan Sharp doeltreffend af. Daarvoor had Australië al kansen gekregen op een tweede treffer via Govers en Daniel Beale. Argentinië dacht de gelijkmaker te hebben gescoord, maar de videoscheidsrechter keurde het doelpunt van Martin Ferreiro uit een strafcorner af.

Gelijkmaker valt niet

Acht minuten voor tijd bracht Maico Casella de spanning terug in het duel nadat hij zijn stick tegen een harde slag kreeg. De Argentijnen haalden keeper Vivaldi daarna naar de kant voor een extra veldspeler. De gelijkmaker viel echter niet, waardoor Australië drie punten mee naar huis nam.