Pro League (H): Debuut Duitsers begint met verlies van Australië

De hockeyers van Duitsland hebben hun eerste duel van de FIH Pro League verloren. In Australië werd het 4-2 voor het thuisland. De Australiërs boeken daarmee hun eerste overwinning. De ploeg verloor van België (1-4) en speelde gelijk tegen Nederland (5-5), toen het de shoot-outs verloor.

De olympisch kampioen van Beijing 2008 en Londen 2012 startte sterk. De ploeg kwam na vijf minuten al op voorsprong via Florian Fuchs. De speler van Bloemendaal verzilverde een actie van Christopher Rühr. De Kookaburras hadden vooral moeite met de Duitse aanvallers. Vlak voor het einde van het eerste kwart kreeg het thuisland meer grip op de wedstrijd en was het Jacob Anderson die voor de gelijkmaker zorgde.

Het was diezelfde Anderson die na vijf minuten in het tweede kwart een voorsprong voor de Australiërs op het scorebord zette. Opnieuw met een veldgoal. De voorsprong bleef echter niet lang tot stand. Binnen zestig tellen sleepte Lukas Windfeder met een lage push de 2-2 binnen. De Duitsers kregen in het eerste kwart al een strafcorner, maar de tweede van de wedstrijd zorgde voor succes.

Na de rust voerde Australië het tempo op. Het was de door de FIH genomineerde beste keeper Tobias Walter die met een aantal prachtige reddingen zijn ploeg in leven hield. Aan het derde Australische doelpunt kon Walter echter niks doen. Tom Wickham tikte het derde doelpunt binnen, nadat de bal eerst werd gekeerd door de lat. Tot en met het derde kwart was het spannend tussen Australië en Duitland, maar de Kookaburras kwamen ook in het vierde kwart tot scoren in het Tasmania Hockey Centre in Hobart. Dylan Wotherspoon zorgde met een strafcorner voor de 4-2 en een overwinning voor het team van coach Colin Batch.

De Duitsers spelen volgende week tijdens hun tweede Pro League-duel Nieuw-Zeeland, Australië speelt hun vierde wedstrijd thuis tegen Groot-Brittannië.

Duitse dames spelen gelijk

De Duitse dames deden het beter dan de mannen tegen Australië. De reguliere wedstrijd eindigde in 2-2 en vooral op basis van het vierde kwart (Duitsland kwam 17 keer in de cirkel van het thuisland, Australië maar een keer) hadden de Duitsers meer verdiend. Echter speelden de Australische dames het tweede duel van het weekend. Vierentwintig uur geleden trof de ploeg China. Een lastige wedstrijd voor de nummer drie van de wereld, die met een 4-3 winst pas in het vierde kwart beslist werd.

De shoot-outs werden gewonnen door de de Aussies, die daarmee het bonuspunt pakken. Australië won al van Nederland en China, maar verloor van de Belgen. Volgend weekend speelt de ploeg thuis tegen Groot-Brittannië. Duitsland treft in de tweede wedstrijd van de Pro League volgend weekend Nieuw-Zeeland.