Pro League (H): Duitsers knokken zich naar de winst tegen Britten

De Duitse heren hebben in de Pro League drie belangrijke punten gepakt. In het Lee Valley Hockey & Tennis Centre in Londen werd Groot-Brittannië na een 2-0 en 3-2 achterstand met 4-3 verslagen. Duitsland is in de stand de Britten, die op de vierde plaats staan, tot op een punt genaderd. Bovendien hebben de Duitsers een wedstrijd minder gespeeld.

Beide ploegen hadden hun laatste wedstrijd in winst omgezet. De Britten wonnen zondag in Eindhoven met 3-1 van Nederland en Duitsland was in Antwerpen na shoot-outs te sterk voor wereldkampioen België. Ook tegen de Duitsers leek Groot-Brittannië op weg naar de volle buit.

Blessure doelpuntenmaker Calnan

Nadat keeper George Pinner de inzet van Dieter Linnekogel onschadelijk had gemaakt, zette Will Calnan de Britten op voorsprong. Hij veranderde de pass van Henry Weir doeltreffend van richting. Veel plezier beleefde Calnan, die zijn tweede goal in twee wedstrijden maakte, niet aan het duel. Aan het begin van het tweede kwart verliet hij het veld met een vermoedelijke hamstringkwetsuur.

In dat tweede kwart verdubbelden de Britten hun voorsprong. Phil Roper puhste de strafcorner net tussen keeper Tobias Walter en lijnstopper Mathias Müller. Duitsland nam vervolgens het heft in handen en dat leidde tot de treffer van Johannes Grosse, waarna Florian Fuchs de paal raakte en de Britten ontsnapten aan de gelijkmaker.

Ward zet Team GB opnieuw op voorsprong

Na rust was het wel raak voor Duitsland. Balverlies van de Britten werd door Fuchs afgestraft. De aanvaller van Bloemendaal tikte een schot op doel van Timur Oruz binnen. De Duitsers leken het duel doen kantelen, maar Sam Ward zette de Britten weer op voorsprong. Daarna kregen beide ploegen kansen op een doelpunt. Alan Forsyth zag zijn inzet gestopt worden door keeper Walter en Sam Ward voorkwam een Duits doelpunt door de bal voor de lijn weg te halen.

In het vierde kwart trok Duitsland het duel naar zich toe. Marco Miltkau maakte gelijk en twee minuten voor tijd bezorgde Timm Herzbruch Duitsland de volle buit met een rake backhand.