Pro League (H): Duitsers verslaan Spanje na shoot-outs

Duitsland heeft zijn eerste duel in de Pro League gewonnen. De ploeg van nieuwbakken bondscoach Kais Al Saadi versloeg Spanje in Valencia na het nemen van shoot-outs (4-3). De wedstrijd was na de reguliere speeltijd in 2-2 geëindigd.

Duitsland en Spanje wisten vorig jaar in het eerste jaar van de Pro League de finaleronde niet te halen. Op het EK revancheerden de Spanjaarden zich door zilver te pakken in Antwerpen. Duitsland sloot dat toernooi af zonder prijzen. De vierde plaats kostte Stefan Kermas zijn job als bondscoach en hij werd opgevolgd door Al Saadi.

Het eerste Pro League-duel op Europese bodem stond onder leiding van het Nederlandse duo Coen van Bunge en Jonas van ’t Hek. De volle tribunes in Estadio Betero werden voornamelijk gevuld door kinderen, die de Spaanse ploeg luidruchtig aanmoedigden.

Duitsland snel op voorsprong

Hun enthousiasme werd getemperd toen de Duitsers al na drie minuten op 0-1 kwamen. Christopher Rühr draaide makkelijk weg van zijn directe tegenstander en haalde uit. De bal ging door de benen van keeper Mario Garin, die onder de lat de voorkeur kreeg boven Quico Cortes, in het doel. Onderweg leek de bal nog te worden getoucheerd.

Joan Tarres (l) schermt de bal af voor Mathias Müller in de Pro League-wedstrijd tussen Spanje en Duitsland in Valencia. Foto: FIH

Na het doelpunt nam Spanje het initiatief in de wedstrijd. De Duitse doelman Victor Aly redde op een inzet van Pau Quemada en maakte de eerste Spaanse strafcorner onschadelijk. Ook bij de tweede corner zat Aly er goed bij, maar de rebound belandde voor de stick van David Alegre, die wel raad wist met deze kans: 1-1.

Spaans succes uit de strafcorner

Na de pauze waren de Spanjaarden opnieuw succesvol uit de strafcorner. Dit keer pushte Quemada de bal in de bovenhoek. Duitsland werd in het vierde kwart sterker en de ploeg beloonde zich met een doelpunt. Niklas Wellen, uitgeroepen tot beste speler van de wedstrijd, demarreerde op rechts en gaf de bal voor. Rühr kreeg te veel ruimte van de Spaanse defensie en kon zonder druk uithalen: 2-2.

In de shootout-serie zag Alvaro Iglesias meteen zijn poging gestopt door Aly. Daarna volgden zeven succesvolle pogingen, waarna de bal van Josep Romeu via de paal naast het doel belandde en Duitsland een extra punt aan het duel met Spanje overhield. Zaterdag treffen beide ploegen elkaar weer in Valencia. De afslag is dan om 13.00 uur.

Spanje – Duitsland 2-2 Duitsland w.n.s. 3-4

3 Christopher Rühr 0-1
11 David Alegre 1-1 (sc)
38 Pau Quemada 2-1 (sc)
57 Christopher Rühr 2-2

Bekijk het programma, uitslagen en de stand van de FIH Pro League Heren


Wat vind jij? Praat mee...