Pro League (H): België vernedert Duitsland met achtklapper

De Belgische mannen hebben zich goed hersteld van de dubbele nederlaag afgelopen weekend tegen de Oranje Heren. Duitsland werd woensdag het slachtoffer van de dadendrang van de wereldkampioen. In Krefeld werd het liefst 0-8 voor de Red Lions, de grootste overwinning in de historie van de Belgen op Duitsland.

Het leek er in het eerste kwart niet op dat de uitslag zou hoog zou uitvallen. Hoewel beide ploegen kansen kregen op het openingsdoelpunt stond na een kwartier spelen de stand 0-0 op het bord. In het tweede kwart scoorden de Belgen drie keer.

België leidt 3-0 bij rust

Alexander Hendrickx opende de score door de eerste Belgische strafcorner te benutten. Slap verdedigen van de Duitsers leidde tot het doelpunt van Sébastien Dockier, die net even te veel ruimte kreeg van zijn tegenstander. Timm Herzbruch raakte vervolgens de lat waarna Dockier zijn tweede treffer maakte door het schot van Antoine Kina van richting te veranderen.

Tegen het einde van het derde kwart tilde Hendrickx met opnieuw een strafcorner de stand naar 0-4. In het laatste kwart haalde de Duitse bondscoach Stefan Kermas zijn keeper Tobias Walter van het veld voor een extra veldspeler. Het was een beslissing die verkeerd uitviel. Tom Boon kende geen genade toen hij mocht aanleggen voor een strafcorner: 0-5. Een minuut later strafte Cédric Charlier een fout van Tom Grambusch af en vervolgens liepen de Belgen uit naar 0-8 dankzij treffers van opnieuw Charlier en Victor Wegnez.

Historische nederlaag

Het was voor Duitsland een historische nederlaag en de druk op bondscoach Stefan Kermas zal toenemen na deze keiharde nederlaag. Een duik in de geschiedenisboeken leert dat Die Honamas op 8 november 1913 ook een verlies met acht doelpunten verschil leden. Engeland was op die dag met 9-1 te sterk. Ondanks de nederlaag blijft Duitsland vierde in de stand. Het verschil met Groot-Brittannië bedraagt twee punten, maar de Britten hebben een duel minder gespeeld. Groot-Brittannië ontvangt vrijdag Oranje. De Duitsers treffen zondag Australië.