Pro League (H): Groot-Brittannië onderuit in Australië

Na twee overwinningen hebben de hockeyers van Groot-Brittannië de eerste nederlaag in de Pro League geleden. In Perth was Australië met 2-0 te sterk. Wereldkampioen België gaat aan kop in de stand gevolgd door Australië en Groot-Brittannië.

In het uitverkochte Perth Hockey Stadium waren de Britten in het eerste kwart de bovenliggende partij. Ondanks 67 procent balbezit slaagde de ploeg er niet in een doelpunt te scoren. Dat deden de Kookaburras wel. Na goed werk van Eddie Ockenden tipte Trent Mitton de bal achter doelman Harry Gibson.

Doelpunt en kansen

Gibson was in het tweede kwart ook kansloos op de inzet van Jacob Anderson. De Australiër die zijn derde treffer in twee duels maakte tikte de rebound na een schot van Jake Whetton binnen. Na rust kreeg Alan Forsyth de grootste kans om de achterstand te verkleinen, maar zijn schot zeilde over de lat. Ook Australië had de mogelijkheid om de score uit te breiden. Echter Tom Wickham verzuimde de bal in het lege doel te tikken.

Ook bij de vrouwen stapten de Britten met een nederlaag van het veld af. De Hockeyroos boekten een 3-0 zege. Hierdoor blijft Groot-Brittannië puntloos en blijft Australië aan kop in de Pro League.

Hockeyroos zegevieren

Net als bij de mannen gingen de Britse hockeysters goed van start in het eerste kwart. Er waren goede kansen voor Sarah Robertson en Sarah Evans. Het leverde geen doelpunt op. De strafcorner van Giselle Ansley ging naast.

In de laatste minuut van het eerste kwart viel het doelpunt aan de andere kant. Kalindi Commerford zette Australië op voorsprong. Lily Owsley kreeg vervolgens de beste kans op de gelijkmaker. Ze faalde oog-in-oog met Rachael Lynch.

Brits balverlies leidde de tweede Australische treffer in. Mariah Williams knalde de bal in het dak van het doel. In het vierde kwart maakte Savannah Fitzpatrick een einde aan de aspiraties van Groot-Brittannië.

Bekijk het programma, de uitslagen en stand van de Pro League Heren
Bekijk het programma, de uitslagen en stand van de Pro League Dames


Wat vind jij? Praat mee...