Pro League (H): Groot-Brittannië ruim langs Nieuw-Zeeland

De hockeyers van Nieuw-Zeeland wachten nog steeds op de eerste overwinning in de Pro League. Vrijdag incasseerden de Black Sticks de tweede nederlaag in drie wedstrijden. Na verlies tegen Nederland (3-4) en een gelijkspel tegen wereldkampioen België (4-4, verlies na shoot-outs) bleek ook Groot-Brittannië te sterk: 6-2.

De Britten waren oppermachtig in Christchurch. Bij rust leidde de ploeg van bondscoach Danny Kerry met 0-3. Sam Ward, Phil Roper en Adam Dixon scoorden elk uit een strafcorner. Ward en Roper tilden de stand vervolgens na de pauze naar 0-5 voordat Nic Woods en Hugo Inglis iets terugdeden voor Nieuw-Zeeland. Ward bepaalde in het laatste kwart met zijn derde treffer de eindstand op 6-2. Het duel werd licht ontsierd door drie gele kaarten: Hayden Philips, Stephen Jenness (beiden Nieuw-Zeeland) en Liam Sanford.

Groot-Brittannië behoudt zijn ongeslagen status. Eerder was de ploeg al met 6-5 te sterk voor Spanje. Volgende week spelen de Britten in en tegen Australië. Nieuw-Zeeland ontvangt dan Duitsland.

Dames winnen wel van Groot-Brittannië

De vrouwen van Nieuw-Zeeland pakten wel drie punten tegen hun Engelse opponent. De nummer zes van de wereld versloeg Groot-Brittannië met ruime cijfers: 5-1. Groot-Brittannië kwam als tweede van de wereld op een 1-0 achterstand, toen Giselle Ansley nog gelijk maakte. Daarna werd het eenrichtingsverkeer, met Olivia Merry die drie keer scoorde voor het thuisland. Het is de eerste speelster die een hattrick scoort in de Pro League.

Bekijk het programma, de uitslagen en stand van de Pro League Heren
Bekijk het programma, de uitslagen en stand van de Pro League Dames


1 Reactie

  1. robvisser

    Wederom opvallende uitslagen in de Pro League. Het werd tijd dat de vrouwen van Nieuw-Zeeland punten pakten na een goede wedstrijd tegen een slecht ingespeeld Oranje en een matige wedstrijd tegen de Belgen. Nu Sophie Bray plotseling definitief heeft bedankt voor Engeland, wordt het toch wel steeds moeilijker voor Mark Hager om de Engelse vrouwen weer op de rit te krijgen richting de OS. Verder lijkt het me dat Nieuw-Zeeland weinig kans maakt om het WK voor vrouwen te organiseren. De publieke belangstelling valt tegen, opnieuw (behalve het veld) een onaantrekkelijke accommodatie en al die grashellingen voor toeschouwers zijn niet van deze tijd. Dit nog los van de wat onhandige tijdzone en de moeizaam gebleken (beeld)verbinding. De Engelse mannen doen het prima natuurlijk. Leuk om te zien, al verwacht ik niet dat ze lang bovenaan blijven staan.


Wat vind jij? Praat mee...