Pro League (H): India aan kop na duels met Argentinië

De heren van India hebben de koppositie in de Pro League veroverd. De ploeg van bondscoach Graham Reid boekte afgelopen weekend in Bhubaneswar een overwinning en een gelijkspel – verlies na shoot-outs – tegen Argentinië, waardoor ze vier punten pakten.

Het waren de ontmoetingen tussen de nummers vier (India) en zes (Argentinië) van de wereldranglijst. Van de laatste tien confrontaties wonnen beide landen elk vier duels en speelden ze twee keer gelijk. Ook in de beide Pro League-duels waren India en Argentinië aan elkaar gewaagd.

De eerste wedstrijd eindigde in 2-2 waarin de gelijkmaker van Mandeep Singh voor India slechts zestig tellen voor het eindsignaal viel. Acht minuten eerder leken de Argentijnen de winst in reguliere speeltijd al in de tas te hebben na het doelpunt van KZ-captain Nicolas Keenan uit een strafcorner.

Surender Kumar (l) speelde zijn 150ste interland voor India tegen Argentinië in de Pro League. Foto: FIH

Bonuspunt Argentinië

De late gelijkmaker gaf de Indiërs, bij wie Surender Kumar zijn 150ste interland speelde, echter niet het extra zelfvertrouwen voor de shoot-outs. Alleen Harmanpreet Singh verzilverde zijn poging, terwijl bij de Argentijnen Keenan, Tomas Domane en Lucas Toscani trefzeker waren en zo het bonuspunt voor Los Leones veiligstelden.

Een dag later leek de wedstrijd opnieuw op shoot-outs uit te draaien, nadat vier minuten voor tijd de Argentijn Martin Ferreiro – vorig seizoen nog actief bij Pinoké – de 3-3 op het bord had gezet. Net als in de eerste wedstrijd zat het venijn in de staart. Terwijl de seconden wegtikten was daar opnieuw Mandeep Singh. Hij rondde een combinatie met Jugraj af en bezorgde India niet alleen de vijfde overwinning maar ook de koppositie in de Pro League.

India – Argentinië* 2-2
38. Gurjant Singh 1-0
45. Nicolas Acosta 1-1
52. Nicolas Keenan 1-2 (sc)
60. Mandeep Singh 2-2

* Argentinië wint na shoot-outs 1-3

India – Argentinië 4-3
17. Hardik Singh 1-0