Pro League (H): India en Engeland scoren er lustig op los

De heren van India en Engeland maakten er afgelopen weekend in Bhubaneswar een waar doelpuntenfestijn van. De twee duels in de Pro League leverden in totaal dertien doelpunten op. India trok in die twee wedstrijden aan het langste eind en kon vijf punten bijschrijven. Engeland hield slechts één punt over aan beide ontmoetingen.

De Engelse ploeg was enigszins gemankeerd afgereisd naar India. Vanwege corona en blessures moest interim-coach Zak Jones enkele wijzigingen doorvoeren in de selectie van achttien spelers ten opzichte van de laatste Pro League-wedstrijden tegen Argentinië. Olympiërs Liam Ansell en Chris Griffiths keerden terug in het Engelse keurkorps evenals de talentvolle James Oates.

Damesploeg niet naar India

Terwijl de herenploeg wel in Bhubaneswar speelde, besloot de Engelse bond de damesploeg niet af te laten reizen naar India. Ook hier speelden corona en blessures de nationale ploeg parten. Door de mogelijkheid om de getroffen speelsters te vervangen door speelsters van Jong Engeland kon al snel een streep, omdat die ploeg in Zuid-Afrika deelneemt aan het WK onder 21.

India pakte vier punten in de twee Pro League-duels tegen Engeland. Foto: FIH

India en Engeland waren afgelopen weekend zeer aan elkaar gewaagd. Zaterdag moesten shoot-outs de beslissing brengen nadat het duel in 3-3 was geëindigd. India leek het duel in reguliere speeltijd in zijn voordeel te beslissen, maar Sam Ward zette in de slotminuut de 3-3 op het bord door een strafbal te benutten.

India leek door die late gelijkmaker even van slag, want de eerste twee pogingen in de shoot-outsserie werden gemist. De ploeg van bondscoach Graham Reid herstelde zich en na vijf pogingen stond het weer gelijk: 2-2. In de sudden death miste Engeland beide pogingen. India miste eveneens een keer, maar scoorde ook via Abhishek waardoor het bonuspunt in India bleef.

Drie goals Harmanpreet Singh

Een dag later drukte Harmanpreet Singh met drie doelpunten zijn stempel op de wedstrijd, die India met 4-3 won. Alle zeven doelpunten kwamen voort uit een strafcorner. Engeland kwam halverwege het eerste kwart op voorsprong, maar bij rust leidde India met 3-1. Die voorsprong gaf de ploeg niet meer uit handen ondanks een spannend vierde kwart waarin vier groene en een gele kaart werden getrokken.

Harmanpreet Singh na een van zijn drie doelpunten tegen Engeland (4-3) in de Pro League. Foto: FIH

India* – Engeland 3-3
8. Nicholas Bandurak 0-1 (sc)
14. Abhisek 1-1
27. Shamsher Singh 2-1
28. Nicholas Bandurak 2-2 (sc)
52. Harmanpreet Singh 3-2 (sc)
60. Sam Ward 3-3 (sb)

* wint na shoot-outs 3-2