Pro League (H): India verslaat Argentinië na shoot-outs

Na twee nederlagen vorige week tegen Duitsland slaagde Argentinië er zaterdag opnieuw niet in een overwinning te boeken in de Pro League. In Buenos Aires was India na het nemen van shoot-outs te sterk. De ploeg van bondscoach Graham Reid maakte zes seconden voor tijd gelijk (2-2), waarna in de shootout-serie een 2-0 achterstand werd weggewerkt.

Beide teams speelden eerder deze week al twee trainingswedstrijden tegen elkaar. Daarin werd er lustig op los gescoord met een totaal van vijftien doelpunten. India was in het eerste duel te sterk voor de olympisch kampioen (4-3). De tweede wedstrijd eindigde onbeslist: 4-4.

India op voorsprong

Ook zaterdag keer kende het Pro League-duel in Buenos Aires na de reguliere speeltijd geen winnaar (2-2). De wedstrijd in Cenard begon met een aantal minuten vertraging, omdat het net van een van de doelen kapot was. Met een aantal tie-wraps werd dat probleem verholpen.

Na een doelpuntloos eerste kwart waarin Hardik Singh in de eerste minuten voor open doel miste en Lucas Martinez het Indiase doel een paar keer onder vuur nam, kwamen de Indiërs na 21 minuten op voorsprong via een rake strafcorner van Harmanpreet Singh. Op dat moment stond de ploeg in ondertal na een gele kaart voor Hardik.

Vlak voor rust leidde balverlies op het middenveld van India de Argentijnse gelijkmaker in van Martin Ferreiro. Met een backhand liet de speler van Pinoké doelman Sreejesh kansloos. Twee minuten later werd de Indiase keeper opnieuw gepasseerd door Ferreiro. De Argentijn reageerde attent na een rebound uit een strafcorner en verschalkte Sreejesh in de korte hoek.

Maico Casella omringd door drie tegenstanders tijdens het Pro League-duel tussen Argentinië en India in Buenos Aires. Foto: Worldsportpics/Rodrigo Jaramillo

Geen hattrick Martin Ferreiro

In het vierde kwart was India dichtbij de gelijkmaker, maar de tip-in van Lalit zeilde net langs het doel van Juan Vivaldi. De Argentijnen leken vlak voor het einde het duel definitief te beslissen. Ferreiro tikte de bal van Diego Paz in het doel, maar na tussenkomst van de videoscheidsrechter werd de treffer afgekeurd. Paz had de bal met de bolle kant van de stick geraakt. Geen hattrick voor Ferreiro.

Vlak daarna soleerde Manpreet Singh door de Argentijnse cirkel en vond een voetje. De strafcorner werd geneutraliseerd door de verdediging, maar leidde wel tot een nieuwe corner. De inzet van Harmanpreet werd geblokt door de uitloper, die daarbij zijn stick verloor. De bal lag vrij en Harmanpreet reageerde razendsnel en pushte met nog zes seconden op de klok de 2-2 binnen.

Shoot-outs

In de shootout-serie nam Argentinië een 2-0 voorsprong waarna de Zuid-Amerikanen de drie volgende pogingen misten en Dilpreet Singh de Indiase ploeg vervolgens een bonuspunt bezorgde.

Zondag spelen de teams opnieuw tegen elkaar.

Argentinië – India* 2-2 (2-1)

21.Harmanpreet Singh 0-1 (sc)
28.Martin Ferreiro 1-1
30.Martin Ferreiro 2-1 (sc)
60.Harmanpreet Singh 2-2 (sc)

*India wint na shoot-outs 2-3