Pro League (H): olympisch kampioen veel te sterk voor Duitsland

Michel van den Heuvel kende dit weekend een geslaagde première als bondscoach van België. De olympisch kampioen was zowel zaterdag als zondag in Brussel een maatje te groot voor het verjongde team van Duitsland. De Red Lions scoorden in totaal elf keer tegen de Honamas: 6-1 en 5-3.

Voorafgaand aan het eerste duel tussen beide landen werd de Pro League-trofee overhandigd aan Thomas Briels, de inmiddels gestopte aanvoerder van de Belgen. De winnaar van de landencompetitie van afgelopen seizoen stortte zich daarna als hongerige leeuwen op de Duitsers, van wie bekend is dat ze op zoek moeten naar een nieuwe bondscoach. Kais Al Saadi keert na het nieuwe jaar niet meer terug, maar begeleidde de Honamas nog wel in Brussel.

Dockier zet België op goede spoor

Na een doelpuntloos eerste kwart opende Sébastien Dockier de score, waarna de Duitsers pas bij een 4-0 achterstand iets terug konden doen. Mede dankzij twee doelpunten van Nicolas de Kerpel stond er na het eindsignaal een stand van 6-1 op het bord.

Thomas Briels ontvangt uit handen van FIH-CEO Thierry Weil de trofee van de Pro League. België was afgelopen seizoen het best presterende land in de landencompetitie. Foto: PHDPH

Op zondag kregen Thibeau Stockbroekx en doelman Loïc van Doren van Van den Heuvel de kans om zich te laten zien. Al na vier minuten kreeg de vervanger van Vincent Vanasch echter een doelpunt van Niklas Wellen om de oren. De aanvaller van Pinoké was trefzeker uit een strafcorner.

Achterstand omgebogen

Rondom de rust tussen het eerste en tweede kwart bogen de Belgen die achterstand snel om in een comfortabele 3-1 voorsprong onder meer dankzij twee treffers van Dockier, eveneens van Pinoké. Lukas Windfeder bracht nog voor rust de spanning terug met een rake strafcorner.

Bondscoach Michel van den Heuvel instrueert de Belgische mannen tijdens het Pro League-duel met Duitsland (6-1). Foto: PHDPH

De jonge Stockbroekx vergrootte de marge weer naar twee, maar vijf minuten later scoorde Malte Hellwig tegen. In een spannend laatste kwart had België het laatste woord. De Kerpel bracht de beslissing: 5-3.