Pro League: honderdprocentscore voor Argentijnse dames

Na zes wedstrijden hebben de Argentijnse dames nog steeds een perfecte score in de Pro League. In Buenos Aires wonnen Las Leonas afgelopen weekend beide ontmoetingen met de Verenigde Staten (3-1 en 3-0). Bij de heren verdeelden Argentinië en Frankrijk de buit. Beide wonnen elk een ontmoeting: 4-2 en 0-2.

Zaterdag hadden de Argentijnse dames het twee kwarten lastig met de Amerikaansen, die eerder deze maand nog onder de voet werden gelopen door de Oranje Dames (3-0 en 10-0).

Eerste doelpunt VS

Na een doelpuntloos eerste kwart scoorde de Verenigde Staten vlak voor het rustsignaal de openingstreffer. De goal van Danielle Grega was het eerste doelpunt van de Amerikaansen dit seizoen in de Pro League. Na de pauze trok Argentinië de wedstrijd naar zich toe. Een serie strafcorners leverde in twee minuten twee doelpunten op, gevolgd door een treffer, ook uit een corner, in de laatste minuut. Valentina Costa scoorde twee keer en de andere treffer kwam op naam van Rocio Sanchez, in een duel waarin Victoria Sauze haar honderdste interland speelde voor het Argentijnse nationale team.

Victoria Sauze in het zonnetje gezet vanwege haar honderdste interland voor Argentinië. Foto: WorldSportsPics/Rodrigo Jaramillo

In de tweede ontmoeting tussen beide landen was Sanchez opnieuw trefzeker. Dit keer zette ze de 3-0 eindstand op het scorebord. De andere twee doelpunten kwamen op naam van Victoria Granatto.

Volgende maand reizen Las Leonas met hun honderdprocentscore in de Pro League af naar Europa om de resterende tien duels in de landencompetitie te spelen tegen Spanje, China (in Spanje), Duitsland, Nederland en India (in Nederland).

Heren

De Argentijnse heren moesten zaterdag in het eerste duel aan de bak om een 2-1 achterstand tegen Frankrijk om te buigen in een 4-2 overwinning, De beslissing viel pas in het laatste kwart, waarin de Argentijnen drie keer scoorden. Tobias Martins was met twee treffers, de eerste en het laatste Argentijnse doelpunt, belangrijk in het duel met de Fransen, die door goals van Etienne Tynevez en Antonin Igau, na drie kwarten op een 2-1 voorsprong waren gekomen.

Vreugde bij Argentinië na een doelpunt in het Pro League-duel tegen Frankrijk in Buenos Aires. Foto: WorldSportsPics/Rodrigo Jaramillo

Een dag later werden voorafgaand aan de tweede wedstrijd vijf olympische kampioen van 2016 in zonnetje gezet. Pedro Ibarra, Juan Manuel Vivaldi, Juan Martin Lopez, Ignacio Ortiz en Lucas Vila werden onder luid applaus gehuldigd nadat zij eerder een punt hadden gezet achter hun interlandcarrière.

De Fransen verstoorden daarna het feestje door met 2-0 te winnen en de vierde overwinning van het Pro League-seizoen te boeken. De doelpunten vielen in het eerste en vierde kwart en kwamen op naam van Maximilien Branicki en Charles Masson, die uit een strafcorner scoorde.

Charles Masson (l) wordt gefeliciteerd door Francois Goyet na zijn doelpunt in het Pro League-duel tegen Argentinië in Buenos Aires. Foto: WorldSportsPics/Rodrigo Jaramillo