Pro League: Lorenz pusht Duitsland naar derde thuisoverwinning

De dames van Duitsland hebben dinsdag in de FIH Pro League voor de derde thuisoverwinning getekend. Na duels met Groot-Brittannië, Nederland en trof het nu Amerika. In het eigen Mönchengladbach Hockeypark werd de ploeg van Janneke Schopman nipt verslagen. 

Er leek geen vuiltje aan de lucht toen Duitsland in het eerste kwart de score opende. Lena Micheel, de latere speelster van de wedstrijd, tekende voor de openingstreffer. Haar inzet ging door de benen van de Amerikaanse goalie. Duitsland had de voorsprong verder uit moeten breiden, maar een onhandige groene kaart van Elisa Gräve zorgde ervoor dat de ploeg in ondertal in het eerste stuk niet meer tot scoren kwam.

Ook in het tweede kwart overheerste Duitsland. Vooral toen de Amerikaanse Alyssa Manley het veld met groen moest verlaten, kreeg het in overtal kans de voorsprong te vergroten. Met het schot op de lat van Danielle Grega liet Amerika zien dat het ook meedeed. Dat schot bleek een voorbode van het derde kwart. 

Zelfvertrouwen na duel in Londen

De ploeg van Janneke Schopman liet in de tweede helft zien dat het over behoorlijk wat zelfvertrouwen kon beschikken. Dat vertrouwen heeft de ploeg zeker geput uit het knappe gelijke spel tegen de olympisch kampioen Groot-Brittannië, van afgelopen zaterdag. Bij de wedstrijd in Amerika wonnen de Britten nog relatief eenvoudig met 3-1, maar nu duurde het tot vlak voor rust voordat Giselle Ansley de thuisploeg op voorsprong zette. In het derde kwart maakte Amerika echter gelijk via Lauren Moyer: 1-1.

Amerika viert de gelijkmaker van Taylor West tegen Duitsland. Foto: Getty Images

Gelijkmaker van Taylor West

Dat zelfvertrouwen werd beloond toen Taylor West de derde achtereenvolgende strafcorner voor de bezoekers in de touwen pushte. Die inzet bleek in het vierde kwart niet voldoende. Duitsland bleef rustig en kreeg in de slotminuten een terechte strafbal. In het duel met China van afgelopen weekend was Nike Lorenz al belangrijk voor de Duitse dames, maar ook tegen Amerika bewees het talent haar waarde. Lorenz bleef koel en pushte de winnende binnen: 2-1. 

Met de overwinning op Amerika tekenen de Duitse dames nu voor de derde Pro League-overwinning in vier thuisduels. Alleen van Oranje werd verloren. De gewilde top vier komt in zicht. De Duitsers staan op een vijfde plek, met vlak boven zich Australië. De top drie bestaat uit Nederland, Argentinië en België. 


Wat vind jij? Praat mee...