Pro League: Caldas pakt volle buit, weer punten voor China

Net als Oranje draaiden ook de Spaanse dames en heren afgelopen weekend een dubbelprogramma in de Pro League. De mannen van bondscoach Max Caldas hielden in het tweeluik met Zuid-Afrika de punten in eigen huis. De Spaansen troffen op hun beurt China in het Estadi Olímpic. De Chinese ploeg onder leiding van Alyson Annan pakte in het eerste onderlinge duel een bonuspunt na winst in de shoot-outserie, maar was in de tweede confrontatie met Spanje kansloos: 4-0.

Annan behaalde met China in haar eerste zes duels in de Pro League zeven punten. Na twee nederlagen tegen Pro League-winnaar Argentinië werden knap vijf punten gepakt tegen Engeland, de ploeg die afgelopen weekend een van de twee duels met de Oranje Dames in winst omzette.

Ook tegen Spanje pakte China punten. Het eerste duel op zaterdag eindigde in een 1-1 gelijkspel. Die stand stond al na zeven minuten op het scorebord. Al na twee minuten had Bingfeng Gu de score uit een strafcorner geopend. Vijf minuten later maakte Florencia Amundson gelijk. Zowel in het derde als het vierde kwart stond China vijf minuten in ondertal na een gele kaart, maar Spanje kon niet van die situatie profiteren.

De dames van China wint de shoot-outserie van Spanje tijdens de Pro League in Terrassa. Foto: FIH/David Ramirez

China wint shoot-outs

Shoot-outs moesten de beslissing brengen. Beide ploegen misten hun eerste twee pogingen en nadat er tien shoot-outs waren genomen was de stand 2-2. In de sudden death miste Maria Lopez en verzilverde Jiaqi Li haar poging en bezorgde daarmee China een bonuspunt.

Een dag later versloeg Spanje China met 4-0 mede dankzij drie rake strafcorners, waarvan twee van Xantal Gine. Met een rake strafbal zette Georgina Oliva de eindstand op het bord. Het was de vierde zege dit seizoen in de Pro League voor het team van bondscoach Adrian Lock, dat op een vijfde plaats staat in de landencompetitie.

Spanje viert een feestje na de 4-0 zege op China in de Pro League in Terrassa. Foto: FIH/David Ramirez

Dubbele winst voor Caldas

Max Caldas won met de Spaanse heren twee keer ruim van Zuid-Afrika (5-3 en 3-0), de hekkensluiter van de Pro League. De Redsticks boekten in hun laatste zes Pro League-duels vier overwinningen. Spanje, dat op een zevende plaats staat, speelt op 25 en 26 juni zijn laatste twee duels van het Pro League-seizoen in Den Bosch tegen Nederland.

Dames

Spanje – China* 1-1
2. Bingfeng Gu 0-1 (sc)
8. Florencia Amundson 1-1

*China wint na shoot-outs 3-4

Spanje – China
7. Xantal Gine 1-0 (sc)
15. Maialen Garcia 2-0 (sc)
37. Xantal Gine 3-0 (sc)
59. Georgina Oliva 4-0 (sb)

Bekijk de stand van zaken in de FIH Pro League Dames

Heren

Spanje – Zuid-Afrika 5-3
13. Marc Miralles 1-0 (sc)
24. Gerard Clapes 2-0
36. José Basterra 3-0
42. Jethro Eustice 3-1 (sb)
47. Taine Paton 3-2
48. Borja Lacalle 4-2 (sc)
51. Alvaro Iglesiais 5-2 (sc)
58. Taine Paton 5-3 (sc)

Spanje – Zuid-Afrika 3-0
13. José Basterra 1-0
21. Marc Recasens 2-0
48. Eduard de Ignacio-Simo 3-0

Bekijk de stand van zaken in de FIH Pro League Heren

De Spaanse heren boekten twee overwinning op Zuid-Afrika in de Pro League in Terrassa. Foto: FIH/David Ramirez


1 Reactie

  1. robvisser

    Max Caldas zal inmiddels toch wel met enig ongemak naar de verrichtingen van Jeroen Delmee kijken, al moeten de grote toernooien natuurlijk nog komen. Maar de opleving van het Nederlandse herenhockey na het tijdperk Caldas is toch wel opvallend. Ik ben benieuwd wat Annan nog teweeg gaat brengen met de Chinese dames. Als ze er het maximale uithaalt, dan zal dat niveau toch wel lager liggen dan dat van de Oranje dames, al heeft Annan inmiddels zelf beweerd dat het haar bedoeling is hetzelfde te bereiken met het Chinese potentieel.


Wat vind jij? Praat mee...