Pro League: Opnieuw nederlaag Duitse heren, winst Duitse dames

De Duitse heren hebben een slecht Pro League-weekend achter de rug. Na de 4-2 nederlaag vrijdag tegen Nederland ging Duitsland zondag met het kleinste verschil onderuit tegen Groot-Brittannië (0-1). Eerder op de dag wonnen de dames met 4-1 van China.

Ook na de tweede thuiswedstrijd bleven Die Honamas met lege handen achter. De beslissing in het duel met de Britten viel halverwege het derde kwart. Phil Roper haalde vanaf de rand van de cirkel doeltreffend met de backhand uit. Pas na tussenkomst van de videoschedsrechter werd het doelpunt toegekend. In eerste instantie telde de scheidsrechter de treffer niet, maar de videoscheidsrechter oordeelde na het zien van de beelden dat de bal op de cirkellijn lag toen Roper uithaalde.

Goaltjesdief Phil Roper

Het was voor de Brit alweer zijn zesde doelpunt van de Pro League. Hiermee is slechts een doelpunt verwijderd van de topscorer van het landentoernooi: Pau Quemada. De Spanjaard staat na negen duels op zeven doelpunten.

De nederlaag was een bittere teleurstelling voor Duitsland, dat twee keer de paal raakte en in de laatste minuut tot twee keer toe op doelman George Pinner stuitte. Met slechts acht punten uit zeven duels zullen de Duitsers alles op alles moeten zetten op de Grand Final van de Pro League te kunnen halen. De ploeg kan zich weinig misstappen meer veroorloven.

Die Danas winnen

De Duitse dames revancheerden zich van de nederlaag afgelopen vrijdag tegen Oranje (0-1). China, waar vorige maand nog van was verloren, ging met 4-1 over de knie. Ondanks een snelle achterstand na een doelpunt van Yang Pang bogen Die Danas de score voor rust nog om in een 2-1 voorsprong dankzij twee treffers uit een strafcorner van Nike Lorenz.

Na rust liep Duitsland weg bij China. Hanna Granitzki gaf de bal aan de vrijstaande Lena Micheel die keepster Jiao Ye door de benen speelde. Vier minuten later pushte Rebecca Grote raak uit een strafcorner.


Wat vind jij? Praat mee...