Pro League Round-up: Duitsland doet goede zaken tegen België

De Duitse hockeyers hebben in de Pro League van wereldkampioen België gewonnen, na shoot-outs. De Duitsers zagen een 2-4 voorsprong de laatste minuten nog verdampen tot een 4-4, mede door een goal van de Belg Alexander Hendrickx. De Duitse vrouwen wonnen met 0-4 ruim van België. De Australische hockeysters zegevierden nipt in China.

Wéér was het Alexander Hendrickx die in de laatste minuten zijn team hielp. De strafcornerschutter van Pinoké en topscorer van het WK in India zorgde er in Antwerpen voor dat wereldkampioen België toch nog shoot-outs mocht nemen tegen Duitsland. Scoren in de laatste minuten is iets wat Hendrickx afgelopen seizoen ook al vaak voor de Steekneuzen had gedaan. Tanguy Cosyns van HGC scoorde twee keer voor België. Florian Fuchs werd gekozen als speler van de wedstrijd, Johannes Grosse maakte de winnende shoot-out.

Stapenhorst op dreef met drie goals

De Duitse vrouwen wonnen in Antwerpen tegen België eenvoudig met 0-4. Uitblinker was Charlotte Stapenhorst (ex-SCHC), die met een hattrick haar land naar de overtuigende zege leidde. ‘We maakten een vroege goal en daardoor voelden we ons goed’, zei Stapenhorst na de wedstrijd. ‘We hebben heel goed verdedigd. We hebben veel geleerd van de wedstrijd tegen Argentinië, waar we laat in de wedstrijd nog goals tegen kregen.’

China toch weer de boot in

Het laaggeklasseerde China leek tegen Australië in eigen huis op weg naar minimaal een punt, maar in het vierde kwart waren het de Australische speelsters Emily Chalker en Rosie Malone die ervoor zorgden dat de 1-1 stand werd uitgebouwd tot een 3-1 voorsprong. China wisselde de keepster Ye Jiao, scoorde via Xu Wengyu ook nog de 3-2, maar verder kwam het thuisspelende land niet.


Wat vind jij? Praat mee...