Pro League: Spaanse heren behalen prima resultaat in Londen

De Spaanse mannen, na Tokio de nieuwe ploeg van Max Caldas, hebben onder leiding van de huidige coach Fred Soyez zaterdag een prima resultaat gehaald tegen Groot-Brittannië. In Londen eindigde het Pro League-duel na zestig minuten in 2-2, waarna Spanje de shoot-outs met 1-3 won voor een bonuspunt.

Spanje speelde in het Lee Valley Hockey and Tennis Centre een uitstekende wedstrijd. Al na zes minuten opende Alvaro Iglesias de score. Drie minuten later verdubbelde José Basterra, na een fijne pass van Pau Quemada, de voorsprong en bracht zijn ploeg in een zetel: 0-2. Hoewel Liam Ansell uit een strafcorner in het tweede kwart het verschil terugbracht naar 1-2, leek het er lange tijd op dat de Spanjaarden gingen winnen. De Britten vielen wel aan, maar goalie Quico Cortes hield zijn ploeg op de been.

In de slotseconde ging het toch nog mis voor de Red Sticks. Een hard ingeslagen bal in de cirkel werd door Rupert Shipperley met een fraaie stickbeweging tot de 2-2 gelijkmaker gepromoveerd en moesten er shoot-outs worden genomen. De grote man in die shoot-outs was doelman Cortes, die in interland 304 bij drie van de vier Britse shoot-outs als winnaar uit de strijd kwam. Omdat de Spanjaarden wel drie keer scoorden, gingen zij met het bonuspunt aan de haal (1-3).

Groot-Brittannië-Spanje 2-2 (1-2)

Spanje wint na shoot-outs (1-3)
6′ Alvaro Iglesias 0-1
9′ José Basterra 0-2
24′ Liam Ansell 1-2 (sc)
60′ Rupert Shipperley 2-2

Bekijk de stand van zaken in de Pro League voor heren

Britse dames veel te sterk voor VS

De Britse dames waren zaterdag veel te sterk voor de Verenigde Staten in hun onderlinge duel in Londen. Met de 5-1 nederlaag kwam de Amerikaanse ploeg nog goed weg, want de thuisploeg was veel sterker. In de tussenstand staan de Amerikaanse dames nog steeds onderaan met nul punten. Net als China dat in dit seizoen van de FIH Pro League door corona maar tot twee duels tegen Nederland is gekomen.

In het Lee Valley Hockey and Tennis Centre duurde het vijftien minuten voordat de Britse vrouwen op voorsprong kwamen via Isabelle Petter. Haar veldgoal werd precies vijftien minuten later gevolgd door een treffer vanuit een strafcorner vanaf haar stick: 2-0.

In het derde kwart maakte Sarah Robertson er 3-0, Anna Toman de 4-0 en Elena Rayer in het vierde kwart de 5-0. Pas in de slotfase kon de VS iets terug doen. Kelsey Briddell redde met een treffer de eer, veel meer zat er niet in voor de Amerikaanse meiden die zondag tegen Groot-Brittannië de laatste wedstrijd van de Pro League spelen.

Groot-Brittannië-Verenigde Staten 5-1 (2-0)

15′ Isabelle Petter 1-0
30′ Isabelle Petter 2-0 (sc)
37′ Sarah Robertson 3-0
41′ Anna Toman 4-0 (sc)
50′ Elena Rayer 5-0
57′ Kelsey Briddell 5-1 (sc)