Pro League: Spaanse heren en dames Argentinië blijven aan kop

In het Australische Hobart hebben de Spaanse heren ondanks de eerste nederlaag de koppositie in de FIH Pro League behouden. Bij de dames sloot koploper Argentinië haar trip Down Under af met twee overwinningen.

In het Tasmania Hockey Center waren Las Leonas zowel te sterk voor Australië (1-0) als voor de Verenigde Staten (3-0). Dankzij deze twee zeges is Argentinië drie wedstrijden zonder puntenverlies. Bovendien incasseerde de ploeg in die reeks geen enkele tegentreffer. De vice-wereldkampioen heeft in twaalf duels 23 punten verzameld en gaat fier aan kop. Daarbij moet worden aangetekend dat Argentinië veruit de meeste duels heeft gespeeld.

Tegen Australië nam Lucina von der Heyde het enige doelpunt voor haar rekening. Maria Granatto maakte twee van de drie goals tegen de Verenigde Staten. De andere treffer kwam op naam van Delfina Thome. De Amerikaanse ploeg hield geen enkel punt over aan het mini-toernooi in Hobart. Een dag voor de nederlaag tegen Argentinië werd ook verloren van Australië (2-1). Amy Lawton maakte vlak voor tijd de winnende treffer voor de Hockeyroos.

Duel om de bal tijdens Argentinië en de Verenigde Staten tijdens de FIH Pro League in Hobart. Foto: FIH/Richard Jupe

Herentoernooi

De mannen van bondscoach Max Caldas rekenden in hun eerste wedstrijd af met gastheer Australië. Het werd 3-1 mede door doelpunten van Marc Escudé, Pere Amat en Alvaro Iglesias. Blake Govers scoorde tegen uit een strafbal voor de Kookaburras, die een dag eerder de eerste zege van het Pro League-seizoen boekten door Argentinië met 3-0 te verslaan. De doelpunten kwamen van het KZ-duo Tim Brand en Tom Craig en Nathan Ephraums.

De overwinning op de Kookaburras was de derde zege op rij voor de Spanjaarden. Een vierde winstpartij zat er niet in. Argentinië was met 1-0 te sterk. Het enige doelpunt kwam op naam van Maico Casella, die eerder bekendmaakte niet terug te keren bij HGC. Ondanks de nederlaag gaat Spanje nog steeds aan de leiding met zeventien uit acht. Argentinië volgt met dertien uit twaalf.

De Pro League bij de heren gaat vrijdag verder in Rourkela waar India, Duitsland en Australië hun mini-toernooi afwerken. De dames hervatten de landencompetitie op 22 april in Christchurch. Dan komen de ploegen van Nieuw-Zeeland, Australië en Groot-Brittannië in actie.

Vreugde bij Australië na de winst op Argentinië in de FIH Pro League in Hobart. Foto: FIH

Dames

Heren


Wat vind jij? Praat mee...