Pro League: Vier goals Olivia Merry nekken Argentinië

De dames van Nieuw-Zeeland zijn naar de tweede plaats op de ranglijst van de FIH Pro League geklommen na een 5-3 zege zondag op Argentinië. In de eerste confrontatie op vrijdag liepen de Black Sticks een bonuspunt mis. Nadat het duel in 1-1 was geëindigd, was Argentinië met 3-1 te sterk in de shootout-serie.

In het Nga Puna Wai Hockey Stadium in Christchurch was Nieuw-Zeeland in die eerste wedstrijd in het tweede kwart op voorsprong gekomen via de 19-jarige Hope Ralph. Argentinië, dat beide duels zonder keepster Belen Succi, Carla Rebecchi en Delfina Merino aantrad, maakte halverwege het derde kwart gelijk via Agustina Albertarrio.

Shoot-outs

Daarna werd er niet meer gescoord, waardoor shoot-outs de beslissing moesten brengen. Daarin toonde Argentinië zich koelbloediger. Julieta Jankunas, Victoria Miranda en Priscilla Jardel scoorden terwijl voor Nieuw-Zeeland alleen Sam Charlton haar shoot-out benutte.

Foto: FIH Pro League

De Black Sticks revancheerden zich zondag met een 5-3 overwinning. Vier van de vijf doelpunten werden gemaakt door Olivia Merry. Een hattrick binnen dertien minuten gaf Nieuw-Zeeland een 3-0 voorsprong in het eerste kwart. Dat voordeel gaven de Black Sticks niet meer uit handen. Argentinië kwam nog wel terug tot 3-2 en 4-3, maar zes minuten voor tijd gooide Merry met haar vierde doelpunt het duel definitief in het slot: 5-3.

Heren

Met dezelfde cijfers waren de heren van Nieuw-Zeeland op vrijdag te sterk voor Argentinië. Het duurde lang voordat de Black Sticks de olympisch kampioen van zich hadden afgeschud. Nieuw-Zeeland kwam tot drie keer toe op voorsprong, maar net zo vaak kwamen de Argentijnen terug. Twee minuten na de 3-3 zette Cory Bennett via een strafcorner Nieuw-Zeeland weer op voorsprong, waarna snel de 5-3 volgde van Dominic Newman.

FIH Pro League

De tweede onderlinge confrontatie was een prooi voor Argentinië: 2-3. Na een 1-1 ruststand forceerden de Argentijnen een beslissing met twee doelpunten in het derde kwart. De 1-3 kwam op naam van HGC’er Maico Casella, die de speelronde in de Hoofdklasse moest missen.

Stand

Argentinië staat vijfde met acht punten uit zes duels. Nieuw-Zeeland is zesde met eveneens acht punten, maar uit acht wedstrijden. Wereld- en Europees kampioen België gaat aan de leiding met veertien punten uit zes duels.

Bekijk de uitslagen en stand in de FIH Pro League Dames
Bekijk de uitslagen en stand in de FIH Pro League Heren


7 Reacties

 1. Nvanas012

  Waarom miste ARG zoveel ervaren spelers? Delia, Barrionuevo, Merino, Luchetti, Succi, Rebecchi, Sanchez?? Is gewoon de hele basis😂😂

 2. robvisser

  @Nvanas012 Ze deden hetzelfde als wat Annan vorig jaar deed met de Oranje dames in Nieuw-Zeeland en Australië. Alleen die hoefden toen slechts twee wedstrijden te spelen in totaal (en verloren tegen Australië) en de Argentijnen spelen er vier in deze Oceanië trip.

  1. Nvanas012

   Ah zo, maar wel apart dat dan alle routiniers thuis blijven, stuur er dan een paar mee, op elke linie 1 ofzo. Dat deed Annan wel beter.

 3. lynnBosman

  Met deze selectie hadden ze nooit tegen NL durven aangetreden. Misschien wat onderschatting of overschatting van Argentinië. De basis van Nederland ligt gewoon hoger. Hoewel D'Elia, Luchetti en Barrinuevo op mij (nog) niet veel indruk maken met hun spel zijn het natuurlijk wel echte persoonlijkheden op het veld. Passioneel, sluw, ervaren en soms over het randje. Ik denk dat Merry het daar lastiger tegen zou hebben gehad. Verder natuurlijk knap van Merry. Wellicht dat met Merino na een lange blessure voorzichtig aan wordt gedaan, Rebecchi deed vorig jaar ook niet alles mee, ze heeft natuurlijk een gezinnetje.

 4. robvisser

  @lynnBosman D'Elia, Luchetti en Barrinuevo zijn geen geweldenaars. Ik denk dat Majo Granatto en Albertario de beste Argentijnse speelsters zijn. Merino viel tegen in Argentinië en Rebecchi kan gevaarlijk zijn. Het zou best kunnen dat Argentinië zich nu toch heeft overschat vanwege die ene winst op Nederland, een wedstrijd die Oranje in haar voordeel had moeten beslissen in de eerste helft. En Merry is toch wel een fenomeen, hoewel ze in de eerste wedstrijd tegen Las Leonas onzichtbaar was.

  1. Nvanas012

   D’Elia is de beste verdediger die Argentinië heeft? Ze speelt met lef, heeft een verwoestend schot, is sterk in duels, en geeft de beste lange ballen... ze scoort ook nog eens vaak uit zowel sc, sb en so. Barrinuevo is saai. Sánchez is ook erg sterk op het middenveld.

 5. lynnBosman

  Wat D'Elia de beste verdedigster maakt is vooral haar karakter. Puur verdedigend zijn er vele betere verdedigsters. Wat betreft Barrinuevo heb je gelijk. Dan had ik liever Habif of Von der Heyde gezien, zij kunnen nog jaren mee. Merino is lang eruit geweest, maar we weten wat zij kan. Albetarrio vind ik erg sterk inderdaad RobV. Haar zou ik wel een aanvulling vinden mocht ze ooit voor de Hoofdklasse kiezen. Sympathieke meid ook. Ik denk dat Argentinië zich wat overschat heeft en daarnaast ook gewoon haar selectie probeert rond te maken. Het is enerzijds "maar" de PL. We kunnen er vanuit gaan dat deze thuis gelaten dames wel verzekerd zijn van een plekje in de selectie. Argentinië heeft een paar ervaren sluwe speelsters, talentvolle speelsters maar ook speelsters die middelmaat zijn, maar allen spelen met zij passie waar je U tegen zegt.


Wat vind jij? Praat mee...