Pro League: vierde nederlaag Britse dames, Britse heren aan kop

Voor de Britse dames is ook de vierde en laatste wedstrijd tijdens de Pro League-trip in Argentinië in een nederlaag geëindigd. Vice-wereldkampioen Argentinië was in Santiago del Estero met 1-0 te sterk. De Britse heren versloegen op hun beurt de Argentijnen na het nemen van shoot-outs en gaan na vier wedstrijden aan kop in de Pro League.

Het duel tussen Argentinië en Groot-Brittannië was de tweehonderdste dameswedstrijd in de Pro League. En er viel in Santiago del Estero nog meer te vieren. De Argentijnse Eugenia Trinchinetti speelde haar 150ste interland en Hollie Pearne-Webb trok voor de honderdste keer het tenue van Groot-Brittannië aan.

De Britse aanvoerder kon in haar jubileumwedstrijd een nederlaag niet voorkomen. De Argentijnse ploeg schoot uit de startblokken. Al na drie minuten zette Julieta Jankunas de 1-0 op het bord. Ondanks de dominantie van Argentinië in het verdere verloop van de wedstrijd bleef het bij die ene treffer van de speelster van Tilburg.

De Argentijnse dames met het shirt van Lionel Messi voorafgaand aan het Pro League-duel tegen Groot-Brittannië in Santiago del Estero. Foto: WorldSportPics/Rodrigo Jaramillo

Shoot-outs bij de heren

Bij de heren mondde voor de vierde keer in zes duels een wedstrijd uit in shoot-outs. De Britse heren veroverde voor de derde keer een bonuspunt en voor de tweede keer tegen Argentinië.

Net als bij de dames begonnen de Argentijnse heren goed aan hun duel. De eerste strafcorner werd meteen verzilverd door Tomas Domene. Dat deed Phil Roper ook met de eerste Britse corner, die daardoor de 1-1 opleverde.

Voor rust kwam Groot-Brittannië zelfs op voorsprong via Liam Sanford, eveneens uit een strafcorner. Na de pauze verzuimde Domene de gelijkmaker op het bord te zetten. De Argentijn miste een strafbal. De 2-2 viel alsnog in het vierde kwart via Lucas Toscani, een kwart waarin ook drie gele kaarten werden gegeven.

Shoot-outs waren noodzakelijk en de Britten trokken aan het langste eind. Liam Ansell bezorgde Groot-Brittannië het bonuspunt en de leidende positie in de Pro League.

De Britse heren zijn voor de tweede keer na shoot-outs te sterk voor Argentinië tijdens de FIH Pro League in Santiago del Estero. Foto: WorldSportPics/Rodrigo Jaramillo