Pro League: vierde zege op rij voor Duitsland

Met twaalf punten uit vier wedstrijden hebben de Duitse heren hun Pro League-trip in Zuid-Afrika afgesloten. De ploeg van bondscoach André Henning versloeg maandag in Potchefstroom het gastland met 3-1, nadat de eerste ontmoeting in een 6-1 zege opleverde. Daarnaast er twee keer gewonnen van debutant Frankrijk: 3-2 en 4-2.

Duitsland klimt door deze sloot aan punten naar de tweede plaats in de stand van de Pro League achter Nederland, dat met zestien punten uit zes wedstrijden aan de leiding gaat. Op een derde plaats staat olympisch kampioen België met tien uit zes.

Tevredenheid

‘Ik ben zeer tevreden met de twaalf punten die we hier hebben gepakt’, zei aanvoerder Mats Grambusch na afloop. ‘Er waren zoveel personele wisselingen in het team na de Olympische Spelen. De trainersstaf, routiniers die zijn gestopt, een aantal geblesseerden die er niet bij zijn… dan is het een goede prestatie is om met vier zeges naar huis te gaan.’

De Duitse heren winnen ook de tweede Pro League-ontmoeting met Zuid-Afrika in Potchefstroom. Foto: FIH

Op het terrein van de University of North West in Potchefstroom bood Zuid-Afrika maandagavond goed partij. De Pro League-debutant kreeg ook mogelijkheden om te scoren, maar zag dat de Duitsers effectiever met de kansen omsprongen en uiteindelijk de drie punten mee in de tas namen.

Na elf minuten kwam Duitsland op voorsprong na een benutte strafbal van Christopher Rühr. Vlak voor rust verdubbelde Malte Hellwig die voorsprong, door eveneens raak schoot vanaf de stip. Nadat beide ploegen in het derde kwart elk met een gele kaart waren bestraft tilde Paul-Philipp Kaufmann, in de Hoofdklasse spelend voor Den Bosch, uit een strafcorner de stand naar 0-3. Zuid-Afrika, dat nog puntloos is na acht duels, beloonde zich uiteindelijk voor het harde werk met een doelpunt van Conor Beauchamp, die raak pushte uit een corner.

Zuid-Afrika-Duitsland 1-3 (0-2)
11. Christopher Rühr 0-1 (sb)
27. Malte Hellwig 0-2 (sb)
46. Paul-Philipp Kaufmann 0-3 (sc)
48. Connor Beauchamp 1-3 (sc)