Pro League: Winst Britse dames en Belgische heren

Zondag stond in Londen de dubbel tussen Groot-Brittannië en België op het programma in de Pro League. De Britse dames waren met 2-0 te sterk voor België. Bij de mannen waren de rollen omgedraaid. De Belgen versloegen Groot-Brittannië met 4-0.

De Belgische dames hadden tot nu toe maar zes duels gespeeld in de Pro League, waarvan er wel vier in winst werden omgezet. De cijfers van olympisch kampioen Groot-Brittannië staken daar schril tegen af: slechts een zege uit negen duels. Een dag eerder speelde de Britse ploeg nog wel 1-1 gelijk tegen Argentinië, maar ging het onderuit na het nemen van shoot-outs.

Britse goals

Tegen België werd dan eindelijk weer een overwinning geboekt door de olympisch kampioenen. Pas halverwege het tweede kwart kwam Groot-Brittannië op voorsprong. Keepster Aisling d’Hooghe was kansloos op de strafcorner van Grace Balsdon.

Daarvoor hadden de Britten kansen gehad om de score te openen. Isabelle Petter raakte de paal en een treffer van Laura Unsworth werd afgekeurd vanwege bolle kant. In het laatste kwart besliste de Britse ploeg het duel met België. Lily Owsley zette met een doeltreffende backhand de eindstand op het bord.

Groot-Brittannië-België 0-4

De Britse heren kenden een slecht weekend in de Pro League. Na de 3-2 nederlaag tegen olympisch kampioen Argentinië ging de ploeg een dag later in eigen huis met 4-0 onderuit tegen wereldkampioen België.

De Britten kwamen goed uit de startblokken. De eerste kans van de wedstrijd was voor Phil Roper, maar haar stuitte op doelman Vincent Vanasch. Maar balverlies van Tom Sorsby leidde de nederlaag van Groot-Brittannië in. Tom Boon veroverde de bal en gaf die aan Florent van Aubel die keeper Harry Gibson passeerde. Boon zelf was vervolgens dichtbij de 2-0. Dit keer had Gibson een antwoord op de Belgische inzet.

België verdubbelt score

De tweede Belgische treffer kwam er uiteindelijk wel en uit een strafcorner. George Pinner, die Gibson onder de lat had vervangen, redde op de inzet van Alexander Hendrickx, maar was daarna kansloos op de inzet van John-John Dohmen.

Thomas Briels maakte er 3-0 van door zijn eigen rebound binnen te tikken na voorbereidend werk van Victor Wegnez. Met nog vier minuten op de klok probeerde Groot-Brittannië nog iets te forceren door de keeper in te wisselen voor een extra veldspeler. Het waren echter de Belgen die profiteerden van de situatie. Dohmen maakte zijn tweede treffer van het duel.