Pro League: wisselend succes voor wereldkampioen Duitsland

De mannen van Duitsland hebben de FIH Pro League hervat met wisselend succes. De kersverse wereldkampioenen begonnen het mini-toernooi in Rourkela met een nederlaag tegen gastland India (3-2). Een dag later werd gewonnen van Australië (1-0). De Kookaburras dolven vervolgens ook het onderspit tegen India (5-4), dat onder leiding van de interim-bondscoach David John met twee overwinningen maximaal scoorde.

Nauwelijks zes weken na de winst van de wereldtitel keerde Duitsland dus terug op Indiase bodem. Bondscoach André Henning koos deze trip voor een mix van WK-spelers en een aantal jonge spelers, ook met het oog op het Europees kampioenschap deze zomer in Mönchengladbach.

Volle bak

Voor bijna 22.000 toeschouwers in het Birsa Munda International Hockey Stadium nam India in het derde kwart een 3-0 voorsprong, mede dankzij twee treffers van Sukhjeet Singh. De Duitsers knokten zich terug in de wedstrijd, maar bleven steken op twee doelpunten. De nederlaag had hoger uit kunnen vallen, maar in de slotfase zag Harmanpreet Singh zijn strafbal over het doel van Alexander Stadler zeilen.

Doelman Jean-Paul Danneberg van Duitsland in actie tegen Australië tijdens de FIH Pro League in het Indiase Rourkela. Foto: FIH

Een dag later stapten Die Honamas wel als winnaars van het veld na de 1-0 op Australië. Het was de reprise van de spectaculaire halve eindstrijd van het WK waarin de Duitsers zich vlak voor tijd verzekerden van een plek in de finale. Dit keer was het scoreverloop een stuk minder spectaculair. Het enige doelpunt werd halverwege het eerste kwart gescoord door Malte Hellwig uit een strafcorner. De Australiërs mochten op hun beurt vijf keer aanleggen vanaf de kop van de cirkel, maar keeper Jean-Paul Danneberg hield zijn doel schoon.

Tweede nederlaag Australië

Australië sloot het mini-toernooi af met een 5-4 nederlaag tegen India. Het was alweer de vierde nederlaag in reguliere speeltijd in zes wedstrijden van de Kookaburras, die nog wel op voorsprong kwamen maar daarna achter de feiten aanliepen. India scoorde vier keer op rij en gaf die voorsprong niet meer uit handen, hoewel Australië nog tot op een doelpunt kwam. Met drie doelpunten was Harmanpreet Singh de grote man aan de kant van de Indiërs.

Deze week spelen de ploegen nog een keer tegen elkaar, waarna op 22 april de FIH Pro League wordt hervat in het Nieuw-Zeelandse Christchurch. Dan komen Nieuw-Zeeland, Australië en Groot-Brittannië in actie.

Blijdschap bij India na een van de vijf doelpunten tegen Australië tijdens de FIH Pro League in Rourkela. Foto: FIH


Wat vind jij? Praat mee...